Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De moord op Arno Linter : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur), Annick Lambert (auteur)
+1
De moord op Arno Linter : een Liese Meerhout-thriller
×
De moord op Arno Linter : een Liese Meerhout-thriller De moord op Arno Linter : een Liese Meerhout-thriller

De moord op Arno Linter : een Liese Meerhout-thriller

In de reeks:
Een seriemoordenaar speelt een spel met commissaris Liese Meerhout van de Antwerpse politie en haar team door gecodeerde berichten achter te laten.
Titel
De moord op Arno Linter : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers Annick Lambert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021
321 p.
ISBN
9789022337806 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De moord op Arno Linter

Eerste zin. Later zouden de meeste getuigen van het drama eraan terugdenken als aan een filmfragment.

 

 

 

Arno Linter wordt aan de drive-in van een hamburgertent op brutale wijze vermoord door een man op een scooter. Een kennis van hem, Tommy Haenen, wordt meteen verdacht. Tommy heeft niet alleen ernstige gedragsproblemen, hij nam het Arno ook erg kwalijk dat die hem niet aan baantje wilde helpen. Tommy ontkent, maar de enige die hem gelooft, is politiecommissaris Liese Meerhout. Haar collega’s verslijten haar voor gek en denken zelfs dat ze opzettelijk bewijsmateriaal heeft laten verdwijnen om haar gelijk te halen. Dan worden er kort daarna een paar jonge vrouwen slachtoffer van een seriemoordenaar, die bovendien cryptische boodschappen voor Meerhout achterlaat. De commissaris opent de jacht en vindt zelfs een verband tussen de moord op Arno en die op de jonge vrouwen. Ze wordt ondertussen ook gedwongen om na vijftien jaar politiewerk de balans op te maken van haar ambities en mislukkingen.

Toni Coppers publiceerde in 2008 zijn eerste misdaadroman met Liese …Lees verder

Antwerpen is getuige van de gruwelijke moord op de 19-jarige Arno Linter, wiens hals wordt doorgesneden als hij zijn hoofd uit het loket steekt van de fastfoodtent waar hij werkt. En daar blijft het niet bij. In het Hertoghepark komen meer jonge mensen gewelddadig aan hun einde. De moordenaar speelt een spel met de politie door gecodeerde berichten achter te laten en later persoonlijke meldingen naar commissaris Liese Meerhout te sturen. Achttiende deel in een reeks, waarin ook ruimte is voor de persoonlijke sores van Meerhout, zoals haar moeder die naar een verzorgingstehuis moet en haar vriend Matthias die een eigen restaurant wil openen en daarom stopt als chef-kok in het hotel van zijn moeder. Tegen het einde stapt de auteur in de valkuil dat de schuldige gezocht moet worden in de kring van namen die al bekend is bij de lezer. In sneltreinvaart passeren wat verdachtmakingen de revue, waarna de klopjacht ingezet kan worden. Dat had overtuigender afgerond kunnen worden.

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia