Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur)
+1
De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller
×
De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller

De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller

Als commissaris Liese Meerhout van de Antwerpse politie de dader van enkele moorden op het spoor is, lijkt er iets niet te kloppen.
Titel
De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021 | Andere uitgaven
313 p.
ISBN
9789022332061

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spanning IN het najaar

Een man die van lichaam naar lichaam kan springen, een advocaat zonder scrupules, een flik aan de drank, een misdaadjournaliste die afzwaait en een antieke redenaar: keuze te over aan personages voor spannende boeken. Een selectie uit het overvloedige thrilleraanbod van het najaar.

1

Een Brusselse flik in Antwerpen

Vlaamse politieverhalen blijven het goed doen. Jef Geeraerts en Pieter Aspe plaveiden de weg en velen sprongen op de kar. De beste is Toni Coppers, die vorig jaar nog de Hercule Poirotprijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal won metDood water. Een dertiendelige tv-reeks is ingeblikt en wordt in het voorjaar van 2016 op VTM uitgezonden. Daarin speelt Hilde De Baerdemaeker de rol van Liese Meerhout, een Brusselse flik in Antwerpen die met haar team 't Stad vrijwaart van criminele elementen.

De vleermuismoorden is de negende in de reeks. Dit is alweer een politieroman waarin niet alleen het verhaal maar ook de personages de nodige aandacht krijgen. Een busje met Britse zakenlui verongelukt op de Frankrijklei. Geen gewoon ongeval, natuurlijk. Er volgen meer verontrustende sterfgevallen, allemaal van politiemensen of rechters. Ook Liese wordt bedreigd zodat ze moet onderduiken in een hotelletje in de schaduw van de kathedraal.

<…Lees verder
Liese Meerhout is commissaris bij de Antwerpse politie en wordt ingeschakeld om de moord op een oud-collega te onderzoeken. Er is een signalement van de vermoedelijke dader: een lange magere man op een motor met dichte helm. Wanneer dezelfde dader een rechter vermoordt, er een teamlid wordt vermoord en er een aanslag op haar Lieses leven wordt gepleegd, staat het team voor een groot raadsel. Hoe zijn de slachtoffers met elkaar verbonden? Hoewel Liese de dader herkend heeft, roept dit alleen maar meer vragen op. Zijn ze wel naar de juiste persoon op zoek? De auteur (1961) levert een meesterwerk af met dit achtste deel in de Liese Meerhout-reeks. Door zijn vlotte pen, goede verhaalopbouw en het onafgebroken rappe tempo waarin de moorden gepleegd worden raak je in de ban van de vleermuismoordenaar. Liese is een sympathieke hoofdpersoon die de lezer meezuigt in haar drama. Een must read voor de Liese Meerhout fans, maar ook alle andere thriller liefhebbers zullen hiervan smullen. Van Vlaa…Lees verder

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia