Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De zaak Magritte

Toni Coppers (auteur)
+1
De zaak Magritte
×
De zaak Magritte De zaak Magritte

De zaak Magritte

Genre:
Als een ontsnapte gevangene enkele bizarre moorden pleegt en bij zijn slachtoffers steeds hetzelfde briefje achterlaat, doet ex-rechercheur Alex Berger, die worstelt met zijn verleden waar de man deel van uitmaakte, er alles aan hem te vinden.
Onderwerp
Magritte, René
Titel
De zaak Magritte
Auteur
Toni Coppers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021 | Andere uitgaven
287 p.
ISBN
9789022337677 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ex-rechercheur Alex Berger komt de deur niet meer uit, behalve om te drinken en zijn psychiater te bezoeken. Twee jaar geleden is zijn vrouw omgekomen bij de aanslagen in Parijs. Hij zou die avond bij haar zijn, maar werd opgehouden door John Novak, een verdachte die een bekentenis wilde afleggen. Nu is Novak ontsnapt uit de gevangenis en laat een spoor van bizarre moorden achter. Bij elk slachtoffer wordt een briefje met zijn vingerafdrukken en de boodschap ‘Ceci n'est pas un suicide’ gevonden. Een verwijzing naar Magritte, terwijl Novak een simpele kerel is. Berger besluit mee te werken aan het onderzoek. Hij wil zich wreken op Novak. Zal het hem lukken om af te rekenen met de demonen uit zijn verleden? De Vlaamse misdaadauteur Toni Coppers (1961) heeft Alex Berger speciaal voor het jubileumjaar van René Magritte gecreëerd; een waarachtig personage met diepgang. De liefde en rouw van Berger zijn indringend beschreven. Het verhaal wordt rustig verteld, terwijl de onderhuidse spanning…Lees verder

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia