Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het vergeten meisje : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur), Annick Lambert (medewerker)
+1
Het vergeten meisje : een Liese Meerhout-thriller
×
Het vergeten meisje : een Liese Meerhout-thriller Het vergeten meisje : een Liese Meerhout-thriller

Het vergeten meisje : een Liese Meerhout-thriller

In de reeks:
Genre:
Als commissaris Liese Meerhout de hypnosesessies van haar vriendin Camila bijwoont waarin duistere jeugdherinneringen naar boven komen, ontdekt ze dat Camila's leven in gevaar is.
Titel
Het vergeten meisje : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers
Medewerker
Annick Lambert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2019
341 p.
ISBN
9789022336205 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het 16e deel* van de Liese Meerhoutserie treft Camila Bonardo, een jonge Limburgse wijkagente, bij een routine-woningcontrole een bloedbad aan. Ze raakt volledig in shock; haar collega’s vinden haar versteend en onderkoeld aan bij de plaats delict. Omdat Camila de beelden niet uit haar hoofd krijgt en niet meer functioneert, stelt haar therapeut hypnose voor om te helpen bij de verwerking van het trauma. Camila zoekt steun bij haar vriendin Liese Meerhout en vraagt haar de hypnosesessies bij te wonen. De hypnose roept bij Camila gruwelijke herinneringen op aan de dood van haar ouders. Echt of fantasie? Liese Meerhout gaat op eigen houtje graven in het verleden van haar vriendin. En dat heeft gevolgen: de maffia én een beroepsmoordenaar komen in beeld. Camila's leven is in gevaar… Een vlot geschreven thriller met veel aandacht voor de karaktertekening van de personages. Ook de spanningsopbouw is verzorgd. Werk van een vakman!

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia