Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur)
+1
Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller
×
Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller

Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller

Liese Meerhout, kersverse commissaris bij de moordbrigade, onderzoekt het verband tussen twee moorden in het Zoniënwoud. Beide slachtoffers droegen een mysterieus halssieraad. De macho's van de moordbrigade maken het haar echter niet gemakkelijk: ze gunnen nieuwelingen weinig, en nog minder als het een vrouw is.
Titel
Iris was haar naam : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021 | Andere uitgaves
305 p.
ISBN
9789022332856 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Toni Coppers werkt bij de VRT en debuteerde in 1995 met De Beha Van Madonna, Brieven Van Een Reiziger, een verzameling literaire reisbrieven. In 2008 verscheen zijn eerste echte thriller, Niets Is Ooit. Het was tevens het eerste deel in de serie rond de Brusselse inspecteur Liese Meerhout, waarvan Iris Was Haar Naam het vierde deel is.
Meerhout heeft de afdeling Kunstcriminaliteit verlaten en is kortgeleden begonnen als commissaris bij de Crim, de moordafdeling. Als vrouwelijke nieuwkomer heeft ze het soms zwaar te verduren in de machocultuur van de Crim. Wanneer ze een ingewikkelde zaak voorgeschoteld krijgt, moet ze alle zeilen bijzetten om niet van het onderzoek gehaald te worden.
In het Zoniënwoud nabij Brussel wordt het lijk gevonden van een NAVO-kolonel. Het slachtoffer werd doodgeschoten en droeg om zijn nek een opvallend sieraad. Samen met de trouwe Sura Droste, de gedreven maar horkerige Niels Hoogvliet en de jonge, onervaren Christophe Dayez, d…Lees verder
In het Zoniënwoud bij Brussel wordt het lijk van een NAVO-kolonel ontdekt. Liese Meerhout, een jonge commissaris, wordt met het onderzoek belast. Een zorgvuldig opgebouwde, niet ingewikkelde intrige met alwetende verteller en een kalme verhaalvoortgang naar een licht onverwachte ontknoping. Boetedoening is een motief. De spanning loopt niet hoog op, maar is zeker aanwezig. Het taalgebruik is eenvoudig en vlot met geestige formuleringen. De personages worden adequaat ontwikkeld, met het meeste reliëf voor de protagonist en haar problemen met collega's en geliefde. De gecompliceerde verhoudingen binnen de diverse politiekorpsen in het district Brussel spelen een rol. Vierde roman met dezelfde hoofdpersoon.

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties