Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als schijnbaar gewone mensen worden meegezogen in een maalstroom van wraak en geweld in de onderwereld van Antwerpen, worden een commissaris en hoofdinspecteur op persoonlijke wijze geconfronteerd met de gruwel van de drugslogica.
Titel
Jacht
Auteur
Toni Coppers Annick Lambert
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2022 | Andere uitgaven
332 p.
ISBN
9789463937320 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jacht

 Eerste zin. Sanne Aerts was een reefervrouw.

 

 

Wanneer Bart Asselberg uit de gevangenis komt, is hij een gebroken man. Zes jaar geleden werd hij betrapt toen hij met een jeugdvriend cocaïne van de drugsmaffia probeerde te stelen. Zijn vrijlating zet een reeks dramatische gebeurtenissen in gang: twee ‘uithalers’ die in de Antwerpse haven werken worden op beestachtige wijze gefolterd en vermoord. Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson onderzoeken de moorden, maar krijgen maar moeilijk grip op de drugsmaffia waarin het nieuwe hoofd van de Albanese clan op wrede wijze zijn macht wil bewijzen. Toni Coppers is goed geïnformeerd over de drugshandel in de Antwerpse haven, maar etaleert die kennis nergens te nadrukkelijk. Op geoliede wijze leidt hij zijn lezers naar een toch nog verrassende finale. Op z’n sterkst is hij in die kleine intiemere scènes waarin hij toont hoe Meerhout en haar teamgenoten aangetast worden door de uitputtende, meedogenloze wreedheden waarmee…Lees verder

Een psychologische detective over drugshandel en de Antwerpse onderwereld. ’s Nachts is de haven van Antwerpen het terrein van de ‘uithalers’, kleine garnalen die het vuile werk opknappen voor drugskartels en rondsjouwen met tassen vol cocaïne. Wanneer een man vrijkomt uit de gevangenis en er een machtswissel plaatsvindt binnen een maffiafamilie, worden gewone mensen meegezogen in een draaikolk van wraak en geweld. Of zijn die gewone mensen toch niet zo gewoon? Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson ontdekken de gruwel van de drugslogica en moeten vechten om overeind te blijven en hun dierbaren te redden. 'Jacht’ is in een intelligente en meeslepende stijl geschreven en zal een brede tot literaire groep thrillerlezers aanspreken. Toni Coppers (1961) is een bekende Vlaamse thrillerschrijver, die bekend staat om zijn spannende plots en personages van vlees en bloed.

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia