Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

In naam van de vader : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur)
+1
In naam van de vader : een Liese Meerhout-thriller
×
In naam van de vader : een Liese Meerhout-thriller In naam van de vader : een Liese Meerhout-thriller

In naam van de vader : een Liese Meerhout-thriller

Genre:
Commissaris Liese Meerhout van de Antwerpse politie krijgt te maken met een moord en een zelfmoord.
Titel
In naam van de vader : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
325 p.
ISBN
9789022333167 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit elfde deel* met commissaris Liese Meerhout in de hoofdrol krijgen zij en haar team te maken met een moord en een zelfmoord. Luc Michiels, een werkloze alleenstaande vader, wordt op gruwelijke wijze geëxecuteerd. Dezelfde avond pleegt Isaura de Mey, de negentienjarige dochter van een rijke vastgoedmagnaat, zelfmoord onder invloed van drugs. Al vlug wordt duidelijk dat Michiels als informant actief was voor de drugssectie. Hij was net als Isaura aanwezig op een polo-event. Beide zaken lijken samen te hangen. Vraag is of Michiels verraden werd en of er een lek zit bij de politie? Op de koop toe zit de drugsbende achter Seppe, het twaalfjarige zoontje van Michiels, aan. In het verhaal combineert de auteur (1961) zoals we van hem gewend zijn een stevige plot met een zorgvuldige karaktertekening van de personages. Ook de aandacht voor maatschappelijke problemen is opnieuw aanwezig. Deze Coppers is een misdaadverhaal dat boven de middelmaat uitstijgt.

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia