Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Niets is ooit

Toni Coppers (auteur)
Nadat de vader van een communicatieadviseur is verongelukt, blijkt dat diens vriend betrokken is bij het vervalsen van Afrikaanse kunst.
Titel
Niets is ooit
Auteur
Toni Coppers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021 | Andere uitgaven
252 p.
ISBN
9789022322291 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vlaamse auteur (1962) schreef al twee misdaadromans, maar dit is de eerste (in een reeks?) met Simon de Vere, communicatieadviseur bij musea en andere kunstinstellingen te Brussel. Het boek heeft twee verhaallijnen. Simons vader Robert, kunsthandelaar, pleegt zelfmoord. En een vriend van Robert blijkt betrokken bij het vervalsen van Afrikaanse kunst. Deze twee zaken lijken iets met elkaar te maken te hebben, maar dat blijkt niet het geval. Het boek kabbelt geruime tijd voort, met veel informatie over Brussel en de hoofdpersonen (als Simon en de vrouwelijke inspecteur Liese Meerhout). Pas tegen het einde wordt het wat spannender, de ontknoping is verrassend. Toch wel een aardig boek. Paperback met duidelijke druk.

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia