Ex-rechercheur Alex Berger doet voor een vriendin onderzoek achter de schermen naar enkele moorden waarbij de moordenaar steeds hetzelfde signatuur achterliet.
Titel
Val
Auteur
Toni Coppers
Medewerker
Annick Lambert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2021 | Andere uitgaven
377 p. : ill.
ISBN
9789022337240 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Brusselse rechercheur Alex Berger heeft zich na een terroristische aanslag in Parijs, waarbij zijn vrouw omkwam, teruggetrokken in de kustplaats Oostende. Oud-collega en vriendin Sara (eveneens een groot verlies te verwerken) roept zijn hulp in, als ze bij Interpol geconfronteerd wordt met vreemde gelijksoortige moorden in Londen, Brussel en Zuid-Frankrijk. Alex doet onderzoek achter de schermen. Dit leidt hem naar de steenrijke redersfamilie Bonard. David Bonard, patriarch van de familie, laat nooit iemand toe binnen zijn kring. Des te vreemder is het, dat Alex een uitnodiging krijgt voor een verblijf in zijn landhuis. Daar volgen ontwikkelingen die leiden tot een verrassende ontknoping. Tweede afzonderlijk te lezen deel (na ‘De zaak Magritte*’) in serie rond rechercheur Alex Berger van de populaire Vlaamse auteur (meermaals bekroond met Hercule Poirot-juryprijs) bekend van zijn verfilmde Liese Meerhout-misdaadserie. Het vlot leesbare verhaal zit perfect in elkaar. Goed opgebouwd…Lees verder

Over Toni Coppers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door AnnickLambertL8

Toni Coppers (Sint-Truiden, 6 september 1961) is een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werd vooral bekend door zijn serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout.

Loopbaan

Coppers debuteerde in 1995 met De Beha van Madonna, brieven van een reiziger, waarin hij literaire reisbrieven schreef aan vrienden en bekenden. In die tijd was hij reisjournalist voor Radio 1, en produceerde hij meerdere reisprogramma's bij de openbare omroep, zoals Gewoonweg, Lopend Vuur en Het Landhuis.

In 2005 begon Coppers als thrillerschrijver met Dixit, het hilarische verhaal van communicatiegoeroe David Cleeffs, een jaar later gevolgd door de sequel op Dixit, Heilige Nachten. Het zijn eerder komische boeken dan thrillers, en ze nemen de wereld van de spindoctors, woordvoerders en 'communicatiedeskundigen' op de korrel. Beide boeken horen thuis in de Angelsaksische tra…Lees verder op Wikipedia