Boek
Nederlands

Chef aan huis : winter food

Toni De Coninck (auteur), Peter Goossens (auteur), Felix Alen (auteur)
Gezellig winterse gerechten van topchefs Wintergerechten roepen gezelligheid en sfeer rond een knetterend haardvuur op: de uitgelezen periode om familie en vrienden uit te nodigen. In de opvolger van het populaire boek Chef aan huis stellen drie Belgische topchefs - Peter Goossens, Albert Verdeyen en Felix Alen - hun favoriete wintergerechten voor.
Onderwerp
Gerechten
Titel
Chef aan huis : winter food
Auteur
Toni De Coninck Peter Goossens 1964- Felix Alen Albert Verdeyen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008
141 p. : ill.
ISBN
9789020981650
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de reeks 'Chef aan huis' verscheen eerder al een boek met feestrecepten. In Winter food stellen drie topchefs hun winterrecepten voor. Sterrenchef Peter Goossens van het 'Hof Van Cleve' en ook bekend als jurylid in een culinair tv-programma toont een achttal voorgerechten, vier hoofdgerechten en een reeks desserten. Goossens houdt van traditionele kooktechnieken, van Vlaamse klassiekers met een goede smaakverhouding en van seizoensgebonden en ambachtelijke producten. Als geen ander weet hij met alledaagse producten van eigen bodem een stijlvol gerecht te maken, zoals groene asperges met kruidige room en gedroogde ham. Zijn gerechten zijn bovendien steeds eigentijds gepresenteerd, en vormen stuk voor stuk kleurrijke composities. Het lijkt allemaal eenvoudig, maar het merendeel van de bereidingen is toch vooral geschikt voor mensen met kookervaring. De beschrijving van de recepten is helder en wordt ondersteund met tips en serveersuggesties.
De Brusselse kok Albert Verdeyen…Lees verder
Drie topchefs stellen hier enkele winterrecepten voor. Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant Hof Van Cleve, toont een achttal voorgerechten, vier hoofdgerechten en een reeks desserts. De vrij complexe gerechten weerspiegelen Goossens' voorliefde voor traditionele kooktechnieken, Vlaamse klassiekers en seizoensgebonden, ambachtelijke producten. Albert Verdeyen, die net als Goossens bekend is van tv, presenteert dan weer 17 wat toegankelijkere gerechten voor 'stoemp' (stamppot). Ten slotte zijn er 18 recepten van Felix Alen, die jarenlang chef-kok was aan het koninklijk hof. Hoewel ook hij de traditie hoog in het vaandel draagt, gebruikt hij ook technieken als vacuümgaren. Zijn voor- en hoofdgerechten en desserts zijn een streling voor het oog, maar vereisen wel wat kookervaring. Achteraan volgen summiere beschrijvingen van enkele basisrecepten, en de adressen van de restaurants van de chefs. Een eigenzinnig en waardevol kookboek, met heldere teksten en enigszins bleke kleurenf…Lees verder

Suggesties