Boek

2000 gitaren : de ultieme collectie

Tony Bacon (auteur), Dave Burrluck (auteur), Walter Carter (auteur)
Dit boek biedt een uitvoerig en rijk geïllustreerd overzicht van een fascinerend muziekinstrument: de gitaar. Het is samengesteld door een aantal Amerikaanse en Britse gitaarexperts en gaat in op historische akoestische instrumenten, klassieke gitaren, resonatorgitaren, jazzgitaren, de beroemde elektrische modellen uit de jaren vijftig en zestig en hypermoderne elektrische en akoestische gitaren e
2000 gitaren : de ultieme collectie / met bijdragen van Tony Bacon, Dave Burrluck, Walter Carter ... [et al.]
Tony Bacon Dave Burrluck Walter Carter
Oorspr. taal
Oorspr. titel
2000 guitars : the ultimate collection
Parallelle titel
Tweeduizend gitaren
Editie
Kerkdriel: Librero, 2012
320 p. : ill.
9789089982322 (hardback)
786.31 (SISO) Instrumenten - Orkest ; Instrumenten - Orkest (ZIZO)

Andere talen:

Besprekingen

Het formaat van 23 x 36 cm maakt dit boek lastig leesbaar, het maar straalt wel de grandeur van het boek uit. Maar liefst tweeduizend gitaren zijn afgebeeld in kleur met een kleine toelichting. Soms van niet meer dan twee regels, bij gitaren uit grotere fabrieken van enkele pagina’s. De bijdragen zijn geleverd door veertien auteurs, die allemaal vertrouwd zijn met de gitaar. De gitaren staan in alfabetische volgorde van naam. Het boek heeft geen inleiding of toelichting. Na de inhoudsopgave die tevens dienst doet als index, volgt direct de eerste gitaar: de Acoustic. En na de laatste gitaar, de Zon, volgt alleen nog een verantwoording van de herkomst van de foto’s. Daardoor heeft het boek meer iets van een catalogus dan van een boek over gitaren.

Suggesties