Boek
Nederlands

Waar is mijn potje?

Tony Ross (auteur), Loes Randazzo (vertaler)
+1
Waar is mijn potje?
×
Waar is mijn potje? Waar is mijn potje?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een kleine, eigenzinnige prinses leert haar potje te zien als een onafscheidelijke vriend. Kleurrijk, hardkartonnen prentenboek met karikaturale, dynamische waterverftekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Waar is mijn potje?
Auteur
Tony Ross
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I want my potty!
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Memphis Belle, 2017 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789089415974 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zindelijk zijn (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vrolijk, humoristisch verhaal over een kleine eigenwijze prinses die, na enige scepsis en vele fantasievolle spelletjes, de echte functie van het potje leert waarderen. Zij wordt daarbij geholpen door het complete hof, inclusief de zeer dienstbare koning en koningin. Het verhaal geeft weer hoe centraal de pot staat in het leven van een luierkind dat zich op die leeftijd middelpunt van de wereld waant. Het potje als trouwe, vindingrijke, behulpzame vriend geeft een speelse kijk op het vaak zo beladen zindelijk worden. De grote omkaderde aquarelachtige, kleurrijke illustraties ontlenen aan de karikaturale dynamiek en emoties veel zeggingskracht. De tekst is in haar beknoptheid humoristisch. Heruitgave in een ander formaat van het oorspronkelijk in 1986 verschenen en inmiddels klassieke prentenboek. Bemoedigend voor kinderen in de zindelijkheidsfase. Grotere kinderen zullen echter het ludieke karakter van tekst en illustraties beter kunnen interpreteren en dus waarderen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edwardx

Anthony 'Tony' Lee Ross (Londen, 10 augustus 1938) is een Brits illustrator en schrijver van kinderboeken. Hij illustreerde onder meer werk van David Walliams. Hij illustreerde ook een heruitgave van De tovervinger van Roald Dahl.

Een deel van zijn werk werd vertaald naar het Nederlands door Paul Biegel wat in 1984 Ik kom je opeten! opleverde voor I'm coming to get you, in 1985 De verschrikkelijke vrijdag voor Terrible Tuesday en in 1986 Susan en de kwelgeest voor Jenna and the Troublemaker.

Erkenning

Ross was in Nederland driemaal de laureaat van een Zilveren Penseel, in 1981 voor Joris en de bonenstaak, in 1987 voor Susan en de kwelgeest van Hiawyn Oram en in 1995 voor Zij is altijd de eerste! van Hiawyn Oram. In 1985 won hij in Nederland de Zilveren Griffel voor Towser en Sadie's verjaardag, een prijs die hij twee jaar later in 1987 nog eens be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties