Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Brieven aan niemand anders

Toon Tellegen (auteur)
+1
Brieven aan niemand anders
×
Brieven aan niemand anders Brieven aan niemand anders

Brieven aan niemand anders

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Door de verhalen van T. Tellegen zijn we reeds vertrouwd met de eekhoorn, de mier en de andere dieren, maar voorspelbaar zijn ze zeker niet. De eekhoorn houdt van nootjes, de mol van graven, de olifant van klimmen in bomen, de beer van taart en nog eens taart en allemaal houden ze van feesten. Maar voor het overige kan de olifant vragen aan de slak om met haar te dansen boven op haar huisje, kan e
Titel
Brieven aan niemand anders
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1996
2 banden
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia