Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Is er dan niemand boos?

Toon Tellegen (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Is er dan niemand boos?
×
Is er dan niemand boos? Is er dan niemand boos?
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundel met 24 verhalen over Eekhoorn en de andere dieren in het bos. Vanaf ca. 9 jaar, voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Boos zijn
Titel
Is er dan niemand boos?
Auteur
Toon Tellegen
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2002 | Andere uitgaves
63 p. : ill. + cd
ISBN
90-214-8462-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierentwintig nieuwe dierenverhalen van Toon Tellegen, voorzien van illustraties in kleur van Annemarie van Haeringen. Deze uitgave wordt geleverd met een cd waarop Tellegen een paar verhalen voorleest en Ruud Sjoerdsma een aantal bijbehorende muziekimpressies geeft, 'Toontunes'. Een tiental verhalen werd eerder door de VPRO op de televisie uitgezonden. Vanaf ca. 9 jaar.

Is er dan niemand boos?

Boos zijn en ruziemaken, daarover gaan de twaalf korte verhalen in dit boek van taalvirtuoos Toon Tellegen. Elk verhaal telt maximum vijf pagina’s en telkens is er weer een ander misnoegd bosdier dat een reden heeft om er slechtgeluimd bij te lopen. De klipdas is boos op de zon, omdat die iedere avond weer ondergaat, ook al smeekt het dier om dat niet te doen. De olifant is boos omdat het hem niet lukt om in bomen te klimmen. Hij blijft proberen, maar iedere keer mislukt het en wordt hij bozer. De tor en de aardworm ruziën om ‘wie er het boost’ is. Uiteindelijk zijn ze wel lief voor elkaar en geven mekaar complimenten om ... wie er het boost was. En zo passeren nog enkele boze en nog bozere dieren in het bos de revue. Maar op een dag in de zomer is alle boosheid verdwenen, foetsie, weg ...
Illustrator Marc Boutavant tekende mopperende, boos kijkende, stampvoetende dieren in een sfeervol kader. Op de cover zien we een boze kikker, met de pootjes gekruist en schijnbaar vastberaden…Lees verder

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek