Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Veertien verhalen over allerlei gekke en bijzondere taarten, waarvan het recept erna is opgenomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Gebak, Koken
Titel
Taartenboek / Toon Tellegen ; met recepten van Henja Schneider ; met tekeningen van Rotraut Susanne Berner [e. a.]
Auteur
Toon Tellegen Henja Schneider
Illustrator
Rotraut Susanne Berner
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2001
68 p. : ill.
ISBN
9789021484563 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur schreef vooor dit boek veertien verhalen waarin steeds een andere taart een rol speelt: een watertaart, een zwevende taart, een beukenotentaart, een taart van grind, algen en zachte modder, een geheime taart enz., enz. Het zijn wonderlijke, wat weemoedig getinte, sprookjesachtige vertelllingen en elk verhaal wordt besloten met een recept om de taart na te maken. Dat levert heel originele maar lekkere verrassingen op. De verhalen en recepten werden door bekende "Querido"-tekenaars geïllustreerd en bij elk recept staat een kleine kleurenfoto van de taart. Goed uitvoerbaar, duidelijke uitleg, handelingen zijn puntsgewijs afgedrukt. Tot slot een lijst van benodigde keukenspullen, basisrecepten voor taartcake en kruimeldeeg, het kleuren van beslag en het maken van gele room. Verzorgde uitgave op stevig crème-kleurig papier. Voorin een inhoudsopgave, geen receptenregister. Leuk boek voor kinderen vanaf ca. 8 jaar om samen te lezen en te koken. 'Kinderpartijtjes: 25 feesttaarten'* …Lees verder

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties