Luisterboek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Toon Tellegen leest Het wezen van de olifant

Toon Tellegen (auteur)

Toon Tellegen leest Het wezen van de olifant

Een olifant wil niets anders dan in een boom klimmen en naar de verte kijken, maar hij valt steeds weer naar beneden
Titel
Toon Tellegen leest Het wezen van de olifant
Auteur
Toon Tellegen
Uniforme titel
Het wezen van de olifant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
3 cd's
Speelduur
02:30:00
ISBN
9789047609674

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luisterboek met dierenverhalen van Toon Tellegen (1941), voorgelezen door de schrijver zelf, met een prettige, enthousiaste en heldere stem. In totaal zijn bijna honderd korte verhalen opgenomen, ongeveer de helft daarvan gaat over de olifant. De dieren zijn metaforen voor mensen, er gaat veel meer schuil achter die olifant die in een boom klimt en er steeds uitvalt, dan je op het eerste gezicht zou denken, het draait hier om het wezen van de mens. De olifantverhaaltjes beginnen allemaal met dezelfde regel: 'Als ik de olifant was, dacht' ... de muis of de kakkerlak of de boktor, soms is dat een beetje eentonig. Op de derde cd is muziek toegevoegd, de klarinet veroorzaakt een welkome afwisseling met de voorgelezen tekst. Vanwege de filosofische diepgang en het taalgebruik zijn deze fabels bedoeld en geschikt voor volwassenen.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia