Boek
Nederlands

Twee oude vrouwtjes : verhalen

Toon Tellegen (auteur)
+1
Twee oude vrouwtjes : verhalen
×
Twee oude vrouwtjes : verhalen Twee oude vrouwtjes : verhalen

Twee oude vrouwtjes : verhalen

Korte schetsen over de merkwaardige wederwaardigheden van twee oude vrouwtjes.
Onderwerp
Ouderen
Titel
Twee oude vrouwtjes : verhalen
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023 | Andere uitgaven
118 p.
ISBN
9789021483191 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bundel met grappige en ontroerende korte verhalen over de merkwaardige wederwaardigheden van twee oude vrouwtjes. Twee oude vrouwtjes houden zo veel van elkaar dat ze er bijna ongelukkig van worden. Ze beminnen en bevechten elkaar, hemelen elkaar op en verafschuwen elkaar. In meer dan veertig verhaaltjes wordt hun verhaal verteld, vol verlangen en weemoed, humor en tragiek. In beeldende, afwisselend melancholische en licht absurdistische stijl geschreven. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Toon Tellegen (1941) is een bekende Nederlandse schrijver en dichter. Voor zijn indrukwekkende oeuvre ontving hij de Theo Thijssenprijs, de Hendrik de Vriesprijs en de Constantijn Huygensprijs. ‘Twee oude vrouwtjes’ werd voor het eerst gepubliceerd in 1994.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken…Lees verder op Wikipedia