Boek
Nederlands

Verhalen voor het slapengaan

Toon Tellegen (auteur), Arnon Grunberg (auteur), Thomas Heerma van Voss (auteur)
Bundel met twintig kortere en langere verhalen van Nederlandse auteurs van naam en faam, van vroeger en nu.
Onderwerp
Slapen
Titel
Verhalen voor het slapengaan / verhalen van Toon Tellegen, Thomas Heerma van Voss, Arnon Grunberg [e.a.]
Auteur
Toon Tellegen Arnon Grunberg Thomas Heerma van Voss
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij BV, 2020
271 p.
ISBN
9789021422602 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De onderbouwing van deze uitgave vol verhalen over slapen en dromen komt van de Hersenstichting, die zegt dat lezen voor het slapengaan een goede nachtrust bevordert. Oftewel: lezen is gezond. Ook los daarvan is de bundel een feestje voor mensen die van lezen van korte verhalen houden. Twintig Nederlandse auteurs van naam en faam, van vroeger en nu, staan er met een verhaal in. Zoals: Belcampo, Hella Haasse, Esther Gerritsen, Manon Uphoff, Rob van Hessen, Toon Tellegen, Anneloes Timmerije, Marente de Moor en Thomas Verbogt. De volgorde van de verhalen is gekoppeld aan de leestijd, variërend van 1-6 minuten tot 20-50 minuten. Fijne leeskost.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties