Dvd

Welcome to sunny Florida

Tori Amos (uitvoerder)
+1
Welcome to sunny Florida
×
Welcome to sunny Florida Welcome to sunny Florida

Welcome to sunny Florida

Titel
Welcome to sunny Florida
Uitvoerder
Tori Amos
Uitgever
Epic, 2004
1 dvd-video + bonus-cd
EAN
5099720186298
CDR
JKD1702
Plaatsingssuggestie
78 - Pop (NBLC) P - Populaire muziek (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse singer/songwriter die wat stijl betreft tussen Kate Bush en Joni Mitchell ligt gaf op 4 september 2003 in West Palm Beach (Florida) haar laatste concert uit haar Lottapianos Tour. Tori vertolkt 18 van haar songs in een degelijk concert dat gevat is in duidelijke en heldere beelden en een 5.1 geluidsmix. De begeleidende cd "Scarlet's Hidden Treasures" bevat zoals de naam al doet vermoeden 6 outtakes van haar "Scarlet Walk" plaat en bestaat voornamelijk uit piano en zang.

Over Tori Amos

CC BY 3.0 - Foto van/door Madison Pollard

Myra Ellen ("Tori") Amos (Newton (North Carolina), 22 augustus 1963) is een Amerikaanse singer-songwriter en klassiek geschoolde pianiste. Begin jaren negentig breekt ze door met haar solo debuutalbum Little Earthquakes. Terugkerende thema’s in haar nummers zijn seksualiteit, politiek, mythologie, moederschap, feminisme en religie. Amos werd bekend in de jaren negentig en verkocht meer dan 20 miljoen cd's. In Nederland zijn haar bekendste nummers Cornflake Girl en Winter. In de VS is 'A Sorta Fairytale' haar grootste hit.

Amos is, sinds de oprichting in 1994, als spreekbuis en ambassadeur betrokken bij RAINN, een Amerikaanse organisatie die hulp biedt aan slachtoffers van seksueel geweld.

Levensloop en carrière

Tori Amos wordt geboren op 22 augustus 1963 in Newton, Noord Carolina als Myra Ellen Amos. Haar vader, Edison Amos, is predikant en de…Lees verder op Wikipedia