Braille
Nederlands
Als een man, die 23 jaar eerder de moord op een tienermeisje bekende, zijn vader vermoord vindt, wordt rechercheur Eira Sjödin op de zaak gezet.
Titel
Stormval
Auteur
Tove Alsterdal
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Rotvälta
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2022
17 banden
Oorspr. uitgever
Cargo
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drieëntwintig jaar nadat Olof als veertienjarige de moord op het tienermeisje Lina bekende, besluit hij in een opwelling, terwijl hij onderweg is voor zijn werk, door zijn geboortedorp Kramfors te rijden. Daar vindt hij zijn vader onder de douche, doodgestoken met een jachtmes. Rechercheur Eira Sjödin is net in het dorp teruggekeerd om voor haar moeder die dementie heeft, te gaan zorgen. Als negenjarig meisje herinnert ze zich de moord op Lina. Nu werkt ze mee aan het onderzoek naar de moord op Olofs vader. Uit nieuwsgierigheid kijkt ze nog eens naar de oude moord op Lina. Haar lichaam is nooit gevonden. Op zoek naar antwoorden komt Eira dingen tegen, die haar eigen leven heel erg raken. Dit zesde boek van Zweedse auteur is de eerste in een nieuwe serie die zich afspeelt in de dunbevolkte Zweedse regio Ǻdalen. Realistisch zeer boeiend verhaal met prima uitgewerkte karakters in een gedetailleerde schrijfstijl. Prachtige beschrijvingen van omgeving (verlaten platteland) en natuur, waard…Lees verder

Over Tove Alsterdal

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Gellas

Tove Kerstin Alsterdal (Malmö, 28 december 1960) is een Zweeds journaliste, scenarioschrijver en schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde in 2009 met haar eerste roman in het misaadgenre, Kvinnorna på stranden. Ze schreef ook scenario's voor film en theater en is redacteur voor de misdaadromans van Liza Marklund.

Biografie

Alsterdal werd geboren in 1960 in Malmö als dochter van Alvar Alsterdal (1926–1991), een journalist uit Alster in Värmland, en Elsa Bolin (geboren Bucht, 1928–2009), een sociologe uit Karungi in Tornedalen. Alsterdal groeide op in Umeå en in Jakobsberg buiten Stockholm. Tijdens haar eerste beroepsjaren na de middelbare school werkte ze als verpleegster in het Beckomberga-ziekenhuis.

In 1985 volgde ze een opleiding tot journalist aan de Kalix Folkhögskola. Daar ontmoette ze ook Liza Marklund, die de basis legde voor een toekomstige nauwe samenwerking als auteurs. Op volwassen leeftijd w…Lees verder op Wikipedia