Daisy
Nederlands

Vrouwen op het strand

Tove Alsterdal (auteur), Bart Kraamer (vertaler)
Als een vrouw al twee weken niets van haar man, die journalist is, heeft gehoord, vertrekt ze naar Parijs waar hij onderzoek deed naar mensensmokkel en slavenarbeid.
Onderwerp
Vrouwen, Mensenhandel
Titel
Vrouwen op het strand
Auteur
Tove Alsterdal
Vertaler
Bart Kraamer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Kvinnorna på stranden
Editie
2
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
11:52
Oorspr. uitgever
Prometheus
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a432335

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse journalist Patrick Cornwall is verdwenen. Zijn vrouw Ally besluit naar Parijs te gaan waar hij aan het werk was. Het wordt duidelijk dat hij aan een artikel werkte over mensenhandel en slavenarbeid, maar alle sporen naar hem die Ally onderzoekt lopen dood. Een brand waarbij zeventien illegalen zijn omgekomen, blijkt aangestoken, een organisatie die zich bezighoudt met hulp aan deze mensen blijkt geïnfiltreerd te zijn door de bende, Ally wordt bedreigd en maakt steeds meer mensen zenuwachtig met haar zoektocht. De sporen leiden uiteindelijk naar Lissabon, maar ook tot daar strekken de tentakels van de misdadigers zich uit. Daarom besluit Ally tot een drastische oplossing. De schrijfster zet de thema’s mensenhandel en moderne slavenarbeid op indrukwekkend realistische wijze neer, waardoor het boek meer wordt dan zo maar een ontspannende thriller. De hoofdpersoon is een ondernemende vrouw die zich niet bang laat maken en die het met haar confronterende aanpak mensen in Par…Lees verder

Over Tove Alsterdal

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Gellas

Tove Kerstin Alsterdal (Malmö, 28 december 1960) is een Zweeds journaliste, scenarioschrijver en schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde in 2009 met haar eerste roman in het misaadgenre, Kvinnorna på stranden. Ze schreef ook scenario's voor film en theater en is redacteur voor de misdaadromans van Liza Marklund.

Biografie

Alsterdal werd geboren in 1960 in Malmö als dochter van Alvar Alsterdal (1926–1991), een journalist uit Alster in Värmland, en Elsa Bolin (geboren Bucht, 1928–2009), een sociologe uit Karungi in Tornedalen. Alsterdal groeide op in Umeå en in Jakobsberg buiten Stockholm. Tijdens haar eerste beroepsjaren na de middelbare school werkte ze als verpleegster in het Beckomberga-ziekenhuis.

In 1985 volgde ze een opleiding tot journalist aan de Kalix Folkhögskola. Daar ontmoette ze ook Liza Marklund, die de basis legde voor een toekomstige nauwe samenwerking als a…Lees verder op Wikipedia