Boek
Nederlands

Whizzy wiskunde : 50 coole wiskunde weetjes voor kinderen en slimme ouders!

Tracie Young (auteur), Katie Hewett (auteur)
+1
Whizzy wiskunde : 50 coole wiskunde weetjes voor kinderen en slimme ouders!
×
Whizzy wiskunde : 50 coole wiskunde weetjes voor kinderen en slimme ouders! Whizzy wiskunde : 50 coole wiskunde weetjes voor kinderen en slimme ouders!

Whizzy wiskunde : 50 coole wiskunde weetjes voor kinderen en slimme ouders!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe groot is de kans dat jij en je vriend op dezelfde dag jarig zijn? Uitleg van vijftig wiskundige weetjes. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.
Onderwerp
Wiskunde
Titel
Whizzy wiskunde : 50 coole wiskunde weetjes voor kinderen en slimme ouders!
Auteur
Tracie Young Katie Hewett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cool maths : 50 fantastic facts for kids of all ages
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., 2016 | Andere uitgaves
111 p. : ill.
ISBN
9789045206677 (hardback)
Plaatsingssuggestie
512 (SISO) Wiskunde (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wiskunde komt van pas in talloze dagelijkse situaties en zit in alles wat we zien en doen, of het nu gaat om muren verven, de beste dag bepalen om een feestje te geven, voordelig winkelen, het gemiddelde berekenen, een recept aanpassen of gegevens in grafieken zetten. Dit debuut van de auteur - wiskundelerares - wil kinderen en volwassenen laten zien dat wiskunde leuk, praktisch en een goede oefening voor de hersenen is. Het handzame oblong boekje bevat tweeënvijftig wiskundige bewerkingen: van trucjes om sneller te kunnen vermenigvuldigen tot simultane vergelijkingen, van zonsverduistering tot codes kraken, van statistieken tot rekenspelletjes. Er is geen opbouw in moeilijkheidsgraad; de volgorde is willekeurig. Bij ieder vraagstuk zijn de stap-voor-stap werkwijze (Zo werkt het!) en de uitleg van de regels (Het rekenwerk) duidelijk verwoord. Vrij drukke bladspiegel met kleurige tekeningen, weetjes, pijlen en kringen. Voor moeizame rekenaars zullen veel vraagstukken te abstract blijve…Lees verder

Over Tracie Young

CC BY 2.0 - Foto van/door Tracie Young

Tracie Young (kortweg Tracie; 1965, Derby, Verenigd Koninkrijk) is een voormalig zangeres uit de jaren 80; zij was een protegee van Paul Weller, zij het met een eigen identiteit.

Biografie

Jaren 80

Young groeide op in Essex en werd in 1982 door Paul Weller ontdekt via een advertentie in het blad Smash Hits De frontman van de op te heffen band The Jam was op zoek naar een jonge zangeres voor The Questions, een band die hij had gecontracteerd voor zijn platenlabel Respond. Uit de honderden inzendingen werd Young's Phoebe Snow-achtige versie van Betty Wright's Shoorah Shoorah gekozen; tijdens de auditie in Londen zong zij Freda Payne's Band of Gold en de Four Tops Reach Out (I'll Be There).

Voordat Young haar eigen nummers opnam zong ze mee op zowel de laatste single van The Jam (Beat Surrender; #1) als op de eerste van Weller's soul-jazz-collectie…Lees verder op Wikipedia