Boek

1000 jurken : de mooiste jurken van de beste modeontwerpers

Tracy Fitzgerald (auteur), Alison Taylor (auteur)

Jurken
Tracy Fitzgerald Alison Taylor
Oorspr. taal
Oorspr. titel
1000 dresses : the fashion design resource
Editie
Kerkdriel: Librero, 2014
288 p. : ill.
9789089984401 (paperback)
907.3 (SISO) Kleding - Mode ; Kledingstukken (ZIZO)

Andere talen:

Besprekingen

Modeontwerper en docent textiel Tracy Fitzgerald en lifestyle auteur Alison Taylor tonen de jurk in haar enorme verscheidenheid. Ruim duizend variaties van de jurk komen aan bod, gebundeld in kleurcode naar één van de negen thema's, waaronder de dagjurk, shiftjurk, overhemdjurk, strandjurk en gebreide jurk. Voorafgegaan door een korte historische context en begeleid door een aantal illustraties en de beschrijving van interessante details, toont een grote hoeveelheid catwalkfoto's de visuele mogelijkheden van de jurk. De ontwerper, het label en het jaartal worden niet genoemd: de nadruk ligt op de vormtechnische kenmerken van een jurk, waarin snit, stijl en stof worden gegeven. Deze handzame Nederlandstalige monografie wordt afgesloten met een woordenlijst, register en fotoverantwoording. Het is een anatomie van het kledingstuk 'jurk' en biedt inspiratie aan iedereen die modeontwerper en -kenner is of wil worden.