Dvd
Frans

A la verticale de l'été

Tran Anh Hung (regisseur)

A la verticale de l'été

Genre:
De drie zussen Lien, Khanh en Suong wonen en werken in het hedendaagse Hanoi. Ze hebben een heel hechte band en delen lief en leed. Een maand van teleurstellingen, verleidingen, misverstanden, verdenkingen, scheidingen en bekentenissen stellen de familiebanden danig op de proef maar leiden uiteindelijk tot de onthulling van de waarheid, hoe pijnlijk die ook kan zijn (www.opendoek.be)
Onderwerp
Vietnam ; 1980-, Zussen
Titel
A la verticale de l'été / regie en scen. Tran Anh Hung
Andere titel
The vertical ray of the sun
Regisseur
Tran Anh Hung
Taal
Frans
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: A-Video Home Entertainment, © 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 108 min.
Aantekening
Vietnamees gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777000687

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Tran Anh Hung

CC BY 2.0 - Foto van/door Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Trần Anh Hùng (Đà Nẵng 23 december 1962) is een Frans-Vietnamees filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn films gaan in op verschillende aspecten van het leven in Vietnam.

Biografie

Na de communistische machtsovername in Saigon in 1975 emigreerde Trần met zijn familie naar Frankrijk. Van 1985 tot 1987 studeerde hij aan de filmhogeschool École Louis-Lumière te Parijs. Zijn eerste speelfilm, L'Odeur de la papaye verte, bracht hij uit in 1993, na twee korte films in 1989 en 1991. Met deze film, die zich afspeelt in Vietnam, won Trần in het Filmfestival van Cannes een gouden camera voor de beste debuutfilm en in 1994 een César voor het beste debuut. De film werd in dat jaar bovendien genomineerd voor een César voor de beste niet-Engelstalige film.

Hoewel L'Odeur de la papaye verte zich afspeelt in Vietnam, werd de film volledig in Frankrijk opgenomen. Voor zijn volgende film, Cyclo, keerde Trần terug naar H…Lees verder op Wikipedia