Dvd
Engels
Het levensverhaal van de 16e eeuwse Engelse koning Hendrik VIII
Bevat
Disc 1 Civil unrest ; The Northern Uprising ; Dissension and punishment (Afl. 1-3)
Disc 2 The death of a queen ; Problems in the reformation; Search for a new queen (Afl. 4-6)
Disc 3 Protestant Anne of Cleve ; The undoing of Cromwell (Afl. 7-8)
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2010
3 dvd-video's
Speelduur
380 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch
EAN
8712609667257

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een historische dramaserie uit 2009 over het leven van de Engelse koning Hendrik VIII (1491-1547), met in de hoofdrol Jonathan Rhys Meyers (The children of Huang Shi; Elvis). Serie 3 loopt van 1536-1540. Na de onthoofding van Anna Boleyn trouwt Hendrik met Jane Seymour. In de laatste aflevering wordt Thomas Cromwell onthoofd. Ron Rijghard (NRC 10-7-'09): 'Meer dan de hofintriges imponeren de glossy vormgeving en weelderige aankleding. De overdadige jurken en kleurrijke mannenpakken zijn elke scène een genot. Bij die aanpak passen de vele bedscènes vol ouderwets zestiende-eeuws gekreun, die bedoeld lijken om de schoonheden van de mannen- en vrouwenlijven te etaleren. Dat lukt.' Aanvankelijk stond de serie gepland voor één seizoen, maar het werden er vier. De serie won diverse Emmy's. Seizoen 3 bevat acht afleveringen, met als extra documentaires.

Over Trevor Morris

Trevor Morris (London, 25 mei 1970) is een Canadees filmcomponist, muziekproducent en muzikant van elektronische muziek.

Biografie

Morris studeerde af aan het Fanshawe College in Ontario. Hij verhuisde in 1999 naar Los Angeles voor een carrière als filmcomponist bij de muziekstudio Remote Control Productions (voorheen Media Ventures). Daar begon hij eerst als muziek programmator, editor en soundtrack-producent. Morris werkte ook als assistent samen met de componisten James Newton Howard en Hans Zimmer, en vervolgens als additioneel componist van voornamelijk op werken van Zimmer. Vanaf 2006 werkt hij voornamelijk aan zijn eigen geschreven werken van films, televisieseries en computerspellen, waaronder de televisieserie The Tudors. Meerdere malen had Morris een samenwerking met de Nederlands regisseur Roel Reiné zoals met The Scorpion King 3: Battle for Redemption, Death Race 3: Inferno en Michiel de Ruyte…Lees verder op Wikipedia

Suggesties