helicopterpiloot Adam Gibson overleeft een ernstig ongeluk. Bij thuiskomst blijkt dat een gekloonde versie van hemzelf zijn plaats heeft ingenomen...
Extra onderwerp
Sciencefictionfilms
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Tristar Home Video, 2001
1 DVD (ca.119 min.)
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchr. in het Hongaars. - Ondertiteling : Nederlands, Engels, Turks, Grieks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws. - EXTRA's : trailers, achter de schermen, commentaar, filmografieën, productie aantekeningen, animatiemenu's. - Oorspr. uitgebracht in 2000. -
EAN
8712609744200

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse science-fictionfilm van Roger Spottiswoode (Under fire, Tomorrow never dies) uit 2000. Met Arnold Schwarzenegger, tevens productie, Robert Duvall en Tony Goldwyn. Als helicopterpiloot Adam Gibson een ongeluk overleeft, blijkt bij thuiskomst dat een kloon zijn plaats in het gezin heeft ingenomen. Hij moet zien te bewijzen dat hij de echte is, de andere de kloon. Hij moet voor zijn leven vechten want binnenkort is de Wet van de Zesde Dag van toepassing, die ieder het recht geeft om menselijke klonen ter plaatse af te maken. Hans Beerekamp (NRC 20-12-'00): 'Schwarzenegger mag zijn guitige nummers ten beste geven, maar de aankleding en de gedachtenwereld achter The sixth day zijn rijker dan in het gemiddelde Arnie-vehikel.' Belinda van de Graaf (Trouw 21-12-'00): 'Het is jammer dat The sixth day zo voorspelbaar verloopt. Het zijn vooral enkele afzonderlijke virtual reality-scènes die erg grappig zijn.' De dvd bevat enkele interessante extra's.

Over Trevor Rabin

CC BY 2.0 - Foto van/door Stéphane Gallay from Laconnex, Switzerland

Trevor Charles Rabin (Johannesburg, 13 januari 1954) is een Zuid-Afrikaans-Amerikaans musicus, van 1982 tot 1994 vooral bekend als gitarist en schrijver voor de Britse progressieve rockband Yes en daarna als componist van filmmuziek.

Rabin werd geboren in Zuid-Afrika, en komt uit een muzikale familie. Hij nam op jonge leeftijd pianoles en begon op zijn twaalfde gitaar te spelen. Rabin studeerde aan de Universiteit van Johannesburg. Hij speelde vanaf 1972 in een aantal bands en was ook solo actief. Eind jaren zeventig verhuisde hij naar Londen, en speelde bij de band Yes. Sinds 1995 maakt Rabin vooral muziek voor soundtracks. Hij werkte onder meer in de muziek-opnamestudio Remote Control Productions. Met de band Yes werd Rabin in 1987 genomineerd voor een Grammy Award met Best Music video, Long Form: Yes: 9012 Live.

Albums