Om haar leven weer op orde te krijgen gaat de losbandige Tanya wonen bij haar keurige zus Danica. De twee zijn volstrekte tegenpolen waardoor hilarische en bizarre situaties ontstaan.
Titel
Nobody's fool / written and directed by Tyler Perry
Regisseur
Tyler Perry
Acteur
Tiffany Haddish Tika Sumpter Omari Hardwick Whoopi Goldberg
Componist
Philip White
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083168421

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komedie van Tyler Perry (Madea; Why did I get married) met Tiffany Haddish (Night school; Girls trip). De extraverte Tanya komt op borgtocht vrij uit de gevangenis. Haar moeder wil haar niet in huis nemen en stuurt haar naar haar zus Danica (Tika Sumpter), een keurige vrouw met een goede baan als marketeer. Tanya zet het leven van haar zus op zijn kop en ontdekt ook dat haar leven niet zo perfect is als het lijkt, wat leidt tot bizarre en hilarische situaties. De recensenten geven 2 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 16-1-’19) vindt dat het talent van Haddish verknoeid wordt. Maricke Nieuwdorp (Algemeen Dagblad 17-1-’19): ‘(…) Perry is een van de weinige filmmakers die zich helemaal richt op de Afro-Amerikaanse markt. Daaronder valt ook deze komedie. De vele grappen over bijvoorbeeld het gevangeniswezen en carrière maken als Afro-Amerikaanse vrouw zijn wellicht minder relevant voor een Europees publiek, maar als minstens de helft ervan zó flauw is dat het bijna pijn doet, is dat niet …Lees verder

Over Tyler Perry

Tyler Perry (New Orleans, 13 september 1969) is een Amerikaanse acteur, regisseur, producent en scriptschrijver van films, televisieprogramma's en theaterstukken. Hij is voornamelijk bekend voor zijn personage van een oude Afro-Amerikaanse vrouw genaamd Madea. In 2012 tekende Perry een meerjarig contract om voor Oprah Winfrey's zender een aantal televisieseries te maken. Hij was tevens een van de producenten van Precious en speelde de hoofdrol in Alex Cross en een bijrol in Star Trek. In 2019 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Kritiek

Ondanks zijn succes is er ook veel kritiek op de manier waarop hij Afro-Amerikanen neerzet. Filmregisseur Spike Lee heeft gezegd dat hij het beeld verontrustend vond en verwijzen naar stereotypisch Blackface-weergaven van zwarte mensen uit de jaren dertig en veertig.

In de aflevering Funnybot van South Park wordt Perry ook bespot.

Perry is ook meermaals genomineerd geweest v…Lees verder op Wikipedia