Daisy
Nederlands

XX : wanneer het ophoudt

Ook verschenen als eXXit

Ugo Janssens (auteur), Luc Vanderschommen (verteller)
+1
XX : wanneer het ophoudt
×
XX : wanneer het ophoudt XX : wanneer het ophoudt

XX : wanneer het ophoudt

Ook verschenen als eXXit

Genre:
Een man komt na een mislukt huwelijk in een wereld zonder vrouwen terecht, waarna de eenzame man op zoek gaat naar een alternatief.
Onderwerp
Eenzaamheid
Titel
XX : wanneer het ophoudt
Ook verschenen als
eXXit
Auteur
Ugo Janssens
Verteller
Luc Vanderschommen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
3:21
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Boekscout.nl
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rob Charlier, Rotterdammer in Parijs, is vertegenwoordiger in cosmetica en lingerie. De Vlaamse Ugo Janssens beschrijft in deze roman hoe deze Rob na een mislukt huwelijk van twintig jaar in een wereld zonder vrouwen terechtkomt. De samenleving is letterlijk door de vrouwen verlaten. Hij moet het verlies van zijn Charlotte verwerken en trachten de instortende cosmeticahandel een nieuwe draai te geven, ondanks sloten alcohol en richtingloos dagelijks leven. Zijn voormalige zakenpartner begint een nieuwe handel: siliconen robotvrouwen die de wereld zullen veroveren en de echte vrouw vervangen. Janssens vertelt in overwegend korte dialogen en vooral heel toegankelijke taal een boeiend, aan sciencefiction grenzend verhaal, dat eigenlijk over diepe, genegeerde eenzaamheid gaat.

Over Ugo Janssens

Hugo (pseudoniem Ugo) Janssens (Kapellen bij Antwerpen, 8 november 1947) is een Belgische, Nederlandstalige auteur van historische non-fictie en fictie, die zich toelegt op toegankelijke wetenschappelijke geschiedschrijving.

Biografie

Hugo Janssens groeide op in Sint-Mariaburg (Brasschaat). Sinds 1996 woont hij in Grand-Halleux in de Hoge Ardennen. Voordat hij zich voltijds aan wetenschap en literatuur wijdde, was hij commercieel of marketingdirecteur in verschillende binnen- en buitenlandse bedrijven. Hij was jarenlang vaste medewerker aan diverse sportredacties. Van 1969 tot 1974 was hij secretaris van het Belgisch Olympisch Comité.

In 1986 debuteerde hij met de dichtbundel Myriam. In 2002 verscheen zijn eerste non-fictieboek, Historische gids voor België. In 2007 publiceerde hij De Oude Belgen. Geschiedenis, leefgewoontes, mythe en werkelijkheid van de Keltische stammen. Tot vandaag is dit boek he…Lees verder op Wikipedia

Suggesties