Boek Nederlands

100% Maleisië & Singapore

Ulla Lund (auteur)

100% Maleisië & Singapore

Ulla Lund (auteur)
In de reeks:
100% Maleisië & Singapore Beleef in Maleisië & Singapore complete stilte bij de riffen van Layang Layang en verkeersdrukte tussen de wolkenkrabbers van Kuala Lumpur. Bezinning bij de tempels in Melaka en chaos op de markt in Kota Bharu. Een Singapore Sling bij het Raffles Hotel of een wandeltocht door het regenwoud van Tioman. Singapore en Maleisië zijn een smeltkroes van Aziatische cultu
Titel
100% Maleisië & Singapore
Andere titel
100% Maleisië en Singapore
Auteur
Ulla Lund
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Editie
1
Uitgever
Breda: Mo'media, 2011
168 p. : ill.
ISBN
9789057674976 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Maleisië 993 (SISO) Maleisië ; Maleisië (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dat Maleisië en Singapore in één reisgids besproken worden is niet vreemd gezien hun geografische ligging en de beperkte omvang van Singapore.
De aanpak van de samenstellers volgt het patroon van de '100%'-serie: een algemene inleiding over het gebied wordt gevolgd door hoofdstukken over de verschillende regio's van Maleisië en Singapore. Vervolgens komt de avonturier te weten waar hij het best gaat trekken dan wel duiken. Met een korte woordenlijst, tot slot, dient hij voldoende beslagen op het ijs te komen om de reis naar Oost-Azië te kunnen ondernemen.
Wat Singapore betreft wordt er na een algemene schets van de stad uitgelegd wat je zeker moet doen als je maar 24 uur de tijd hebt, waar je best varkensoor eet en hoe de metro werkt. Informatie omvat adressen en telefoonnummers van bezienswaardigheden als tempels en musea, inclusief beschrijvingen van de verschillende manieren om ter bestemming te geraken.
100% Maleisië en Singapore is vooral compact en handig…Lees verder
Maleisië en Singapore behoren tot de meest stabiele landen van Azië en dit reisgidsje in zakformaat helpt bij het ontdekken van deze landen. De meeste aandacht krijgt Maleisië, dat na korte inleidingen in vijf regio’s wordt besproken. Eerst komen de gebiedsdelen op Borneo aan de beurt: Sabah en Serawak, daarna het Maleisische schiereiland met hoofdstad Kuala Lumpur en omgeving, het westelijke schiereiland met het vroeger door de Nederlanders bezette Malakka en tenslotte het oostelijke schiereiland. Per regio is er een kort overzicht met adressen van hotels, restaurants, uitgaans- en winkelgelegenheden. Algemene praktische informatie over Maleisië en een woordenlijstje Maleis beëindigen dit onderdeel, voordat op dezelfde wijze de stadstaat Singapore wordt beschreven. Een register sluit het gidsje af, dat is geïllustreerd met kleine regio- en stadskaartjes en kleurenfoto’s. De flappen bieden overzichtskaarten, menukaart en ov-kaarten van Kuala Lumpur en Singapore. Kleine letter.