Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De club van de denkbeeldige reizigers

Ulysses Moore (auteur), Iacopo Bruno (illustrator)
+1
De club van de denkbeeldige reizigers
×
De club van de denkbeeldige reizigers De club van de denkbeeldige reizigers

De club van de denkbeeldige reizigers

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kilmore Cove wordt aangevallen door kapitein Spencer. Jason en zijn tweelingzus Julia moeten de confrontatie met hem aangaan, zonder hulp van Ulysses Moore. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De club van de denkbeeldige reizigers
Auteur
Ulysses Moore
Illustrator
Iacopo Bruno
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il club dei viaggiatori immaginari
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2012
339 p. : ill.
ISBN
9789078345701 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit twaalfde deel van de serie 'Ulysses Moore'* wordt Kilmore Cove aangevallen door kapitein Spencer en zijn legendarische schip de Mary Grey. Jason en zijn tweelingzus Julia moeten de confrontatie met de vreselijkste vijand aller tijden zonder hulp van Ulysses Moore aangaan. De vele ontwikkelingen worden vanuit telkens wisselende locaties en vertelstandpunten beschreven. Het verhaal leest vlot weg en er gebeurt veel, waarbij net als in eerdere delen er soms sprake is van magie. Elke volgende ontwikkeling roept weer nieuwe vragen op, waardoor de logica soms ondergesneeuwd dreigt te raken. Alle hoofdstukken eindigen met een cliffhanger, maar enige karakterontwikkeling ontbreekt. Typische avonturenserie met een vleugje fantasy. Niet heel slecht gedaan, maar ook geen hoogvlieger. Ook dit deel kan niet los worden gelezen van voorgaande delen. Wie eenmaal is begonnen met deze serie zal die ook willen completeren. Verzorgde uitgave met aansprekende, tijdloze lijntekeningen en consequent …Lees verder

Over Ulysses Moore

Ulysses Moore is een serie kinderboeken geschreven door de Italiaanse schrijver Pierdomenico Baccalario. In Italië zijn de boeken uitgegeven door Il Battelo A Vapore en in België door Baeckens Books. Er zijn dertien boeken waarvan de eerste twaalf zijn vertaald en uitgegeven. Het dertiende boek is al uitgegeven in Italië, maar nog niet vertaald naar het Nederlands. De eerste zes vormen de eerste serie; de tweede reeks omvat het zevende tot en met het twaalfde boek. Het dertiende boek speelt zich af twee jaar na de gebeurtenissen uit de tweede serie en is het begin van de derde serie. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in deze tijd en gedeeltelijk in het verleden. In deze tijd speelt het zich af in Venetië, een fictief dorpje in Cornwall, Kilmore Cove, en in de Pyreneeën. De plaats Zennor in de boeken bestaat daarentegen wel.

Tussen de verschillende reeksen

In Ulysses Moore 4: Het Eiland Van…Lees verder op Wikipedia