Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De meester van de bliksem

Ulysses Moore (auteur), Iacopo Bruno (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Anita, Jason en Rick worden achtervolgd door de 'Incendiari' van Professor Malarius Voynich. Ze ondernemen een geheime speurtocht naar het 'Dorp dat Sterft'. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De meester van de bliksem
Auteur
Ulysses Moore
Illustrator
Iacopo Bruno
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il maestro di fulmini
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2010
244 p. : ill
ISBN
9789078345350 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anita, Jason en Rick worden achtervolgd door de 'Incendiari' van Professor Malarius Voynich. Ze ondernemen een geheime speurtocht naar het 'Dorp dat Sterft'. Ze gebruiken daarbij een 'vensterschrift', dat hen als een soort Skype laat communiceren met onbekenden in andere tijden. Zevenentwintig hoofdstukken met cliffhangers voeren als een draaitoneel steeds andere locaties en personen op, bekend verondersteld uit de zeven eerdere delen uit deze serie rondom de geheimzinnige dagboeken van Ulysses Moore*. Open einde. Een waterval aan snel wisselende actie en vage figuren met mythologische namen, onder andere de schrijver zelf. Doet soms denken aan C.S. Lewis’ Narnia-reeks. Barokke, slordige taal: 'onbestaand dorp'/ 'een door bomen gekanteelde toren', krachttermen als 'hemeltjelief' en 'verdorie'. Verzorgde gebonden uitgave: vignetjes bij elk hoofdstuk, randversiering, acht grijzige, mysterieuze tekeningen van interieurs, oud aandoende schutbladen en namaak leren kaft met etiket, stofomsl…Lees verder

Over Ulysses Moore

Ulysses Moore is een serie kinderboeken geschreven door de Italiaanse schrijver Pierdomenico Baccalario. In Italië zijn de boeken uitgegeven door Il Battelo A Vapore en in België door Baeckens Books. Er zijn dertien boeken waarvan de eerste twaalf zijn vertaald en uitgegeven. Het dertiende boek is al uitgegeven in Italië, maar nog niet vertaald naar het Nederlands. De eerste zes vormen de eerste serie; de tweede reeks omvat het zevende tot en met het twaalfde boek. Het dertiende boek speelt zich af twee jaar na de gebeurtenissen uit de tweede serie en is het begin van de derde serie. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in deze tijd en gedeeltelijk in het verleden. In deze tijd speelt het zich af in Venetië, een fictief dorpje in Cornwall, Kilmore Cove, en in de Pyreneeën. De plaats Zennor in de boeken bestaat daarentegen wel.

Tussen de verschillende reeksen

In Ulysses Moore 4: Het Eiland Van…Lees verder op Wikipedia