Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De tuin van as

Ulysses Moore (auteur), Iacopo Bruno (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ulysses Moore wordt gedwongen voet te zetten op een verlaten eiland in de Oceaan van de Tijd. Daar ligt namelijk de sleutel verborgen waarmee hij Penelope kan terugvinden. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De tuin van as
Auteur
Ulysses Moore
Illustrator
Iacopo Bruno
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il giardino di cenere
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
301 p. : ill.
ISBN
9789078345619 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het elfde deel in de serie over de geheimzinnige dagboeken van Ulysses Moore. Het verhaal grijpt terug op het vorige deel: de kinderen Anita, Jason en Rick zijn net terug van hun vorige avontuur op ‘Het eiland van ijs’* en proberen het mysterie rond de tijdsdeuren op te lossen. Ondertussen is Ulysses Moore, de oude tuinman, op zoek naar Penelope op het onbewoonde eiland, waar de piraat Spencer ook moet zijn. In de 34 hoofdstukken worden verschillende personen op verschillende plaatsen als Kilmore Cove, Venetië, Londen, Het Mysterieuze Eiland en Labyrint in verschillende eeuwen opgevoerd. Wanneer de lezer de voorgaande delen niet heeft gelezen, is het een opeenstapeling van activiteiten van onbekende personen. Dit maakt het zeer oppervlakkig en moeilijk te volgen. Geen karakterontwikkeling, gebeurtenissen worden niet uitgediept. De echte diehards ontdekken aan het einde enige verbanden en spanning. Een fraai vormgegeven boek: stevig gebonden, quasi-oud omslag, mooi versierde bladspiege…Lees verder

Over Ulysses Moore

Ulysses Moore is een serie kinderboeken geschreven door de Italiaanse schrijver Pierdomenico Baccalario. In Italië zijn de boeken uitgegeven door Il Battelo A Vapore en in België door Baeckens Books. Er zijn dertien boeken waarvan de eerste twaalf zijn vertaald en uitgegeven. Het dertiende boek is al uitgegeven in Italië, maar nog niet vertaald naar het Nederlands. De eerste zes vormen de eerste serie; de tweede reeks omvat het zevende tot en met het twaalfde boek. Het dertiende boek speelt zich af twee jaar na de gebeurtenissen uit de tweede serie en is het begin van de derde serie. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in deze tijd en gedeeltelijk in het verleden. In deze tijd speelt het zich af in Venetië, een fictief dorpje in Cornwall, Kilmore Cove, en in de Pyreneeën. De plaats Zennor in de boeken bestaat daarentegen wel.

Tussen de verschillende reeksen

In Ulysses Moore 4: Het Eiland Van…Lees verder op Wikipedia