Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De verborgen stad

Ulysses Moore (auteur), Iacopo Bruno (illustrator)
+1
De verborgen stad
×
De verborgen stad De verborgen stad
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Venetiaanse Anita vindt een oud boekje vol met symbolen, die ook voorkomen in de dagboeken van Ulysses Moore. Om ze te kunnen ontcijferen, roept ze de hulp in van Julia, Jason en Rick. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
De verborgen stad
Auteur
Ulysses Moore
Illustrator
Iacopo Bruno
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La città nascosta
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
309 p. : ill.
ISBN
9789078345299 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De moeder van de 12-jarige Anita Bloom restaureert schilderingen in een oud Venetiaans huis, het huis dat beschilderd is door de op mysterieuze wijze overleden Morice Moreau. Anita vindt een oud boekje vol met (aan)tekeningen, die ook voorkomen in de dagboeken van Ulysses Moore. Het boekje blijkt geheimzinnige krachten te hebben, waardoor Anita in contact komt met mensen die op bepaalde afbeeldingen staan. Om de link tussen de dagboeken en het notitieboekje te vinden, reist ze naar Engeland en roept daar de hulp in van Julia, Jason en Rick. Deel zeven in de serie rondom de geheimzinnige dagboeken van Ulysses Moore* (eerder werd aangegeven dat de serie zes delen zou omvatten). In het verhaal gebeurt niet zo veel, en aan het slot komt de lezer toch enigszins bedrogen uit. Enige voorkennis van de serie is noodzakelijk om bepaalde passages goed te kunnen plaatsen. Er wordt wel een bepaalde spanning opgebouwd en de lezer zal zich zeker kunnen identificeren met Anita en haar vrienden. Een v…Lees verder

Over Ulysses Moore

Ulysses Moore is een serie kinderboeken geschreven door de Italiaanse schrijver Pierdomenico Baccalario. In Italië zijn de boeken uitgegeven door Il Battelo A Vapore en in België door Baeckens Books. Er zijn dertien boeken waarvan de eerste twaalf zijn vertaald en uitgegeven. Het dertiende boek is al uitgegeven in Italië, maar nog niet vertaald naar het Nederlands. De eerste zes vormen de eerste serie; de tweede reeks omvat het zevende tot en met het twaalfde boek. Het dertiende boek speelt zich af twee jaar na de gebeurtenissen uit de tweede serie en is het begin van de derde serie. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in deze tijd en gedeeltelijk in het verleden. In deze tijd speelt het zich af in Venetië, een fictief dorpje in Cornwall, Kilmore Cove, en in de Pyreneeën. De plaats Zennor in de boeken bestaat daarentegen wel.

Tussen de verschillende reeksen

In Ulysses Moore 4: Het Eiland Van…Lees verder op Wikipedia