Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het labyrint van de schaduw

Ulysses Moore (auteur), Iacopo Bruno (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Anita, Jason en Rick dalen af naar het binnenste van de Aarde: het Labyrint. Daarin ligt de sleutel van het mysterie van de deurbouwers verborgen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
Het labyrint van de schaduw
Auteur
Ulysses Moore
Illustrator
Iacopo Bruno
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il labirinto d'ombra
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
314 p. : ill.
ISBN
9789078345435 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anita, Jason en Rick dalen af naar het binnenste van de Aarde: het Labyrint. Daarin ligt de sleutel van het mysterie van de deurbouwers verborgen. Ondertussen proberen Tommi en Julia de bedreiging van de 'Incendiari' af te wenden, die inmiddels aangekomen zijn bij de deuren van Kilmore Cove. Negende deel uit de serie rondom de geheimzinnige dagboeken van Ulysses Moore*. Dit boek is niet afzonderlijk van het voorgaande deel te lezen. Ruim dertig hoofdstukken met cliffhangers voeren een scala aan locaties en personen op. Dit maakt het boek zeer oppervlakkig en moeilijk te volgen. De ene gebeurtenis volgt de andere op, het verhaal blijft zeer aan de oppervlakte. Karakterontwikkeling is er niet, gebeurtenissen worden niet uitgediept. Er is ergens sprake van twee 'Incendiari' die plots spijtoptanten blijken te zijn. Waarom, wordt niet uitgelegd. Het taalgebruik is hier en daar Vlaams: 'lepeltjes in tassen', 'van naaldje tot draadje'. Het boek ziet er zeer verzorgd uit, stevig gebonden, qua…Lees verder

Over Ulysses Moore

Ulysses Moore is een serie kinderboeken geschreven door de Italiaanse schrijver Pierdomenico Baccalario. In Italië zijn de boeken uitgegeven door Il Battelo A Vapore en in België door Baeckens Books. Er zijn dertien boeken waarvan de eerste twaalf zijn vertaald en uitgegeven. Het dertiende boek is al uitgegeven in Italië, maar nog niet vertaald naar het Nederlands. De eerste zes vormen de eerste serie; de tweede reeks omvat het zevende tot en met het twaalfde boek. Het dertiende boek speelt zich af twee jaar na de gebeurtenissen uit de tweede serie en is het begin van de derde serie. Het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in deze tijd en gedeeltelijk in het verleden. In deze tijd speelt het zich af in Venetië, een fictief dorpje in Cornwall, Kilmore Cove, en in de Pyreneeën. De plaats Zennor in de boeken bestaat daarentegen wel.

Tussen de verschillende reeksen

In Ulysses Moore 4: Het Eiland Van…Lees verder op Wikipedia