Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De geschiedenis van imaginaire landen en plaatsen

Umberto Eco (auteur)

De geschiedenis van imaginaire landen en plaatsen

Overzicht in woord en beeld van oorden die alleen bestaan in de menselijke verbeelding.
Titel
De geschiedenis van imaginaire landen en plaatsen
Auteur
Umberto Eco 1932-2016
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Storia delle terre e dei luoghi leggendari
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2013
478 p. : ill.
ISBN
9789035140141 (hardback)
Plaatsingssuggestie
829.2 (SISO) Genres - Motieven (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Umberto Eco (1932-2016), hoogleraar semiotiek en literatuurwetenschap, en wereldberoemd door romans als 'De naam van de roos' (1980), 'De slinger van Foucault' (1988) en 'De begraafplaats van Praag' (2010), blijft verbazen door zijn originele publicaties en eruditie. In zijn meest recente werk bespreekt hij een groot aantal legendarische landen en plaatsen die nooit echt hebben bestaan, maar wel door de menselijke verbeelding zijn beschreven en uitgebeeld. Tot die plaatsen behoren bijvoorbeeld Atlantis, Dantes hel en paradijs en de oorden die Jonathan Swifts Gulliver tijdens zijn reizen bezoekt. Eco citeert uitgebreid uit de literatuur, van de klassieke tot de moderne, en laat zijn tekst vergezeld gaan van een massa intrigerende illustraties (in kleur). Een in alle opzichten fraai boekwerk, dat een fantastische beeld geeft van de menselijke fantasie.

Over Umberto Eco

Umberto Eco (Alessandria, 5 januari 1932 – Milaan, 19 februari 2016) was een Italiaanse schrijver en semioticus. Hij behoort tot de bekendste Italiaanse schrijvers van zijn tijd.

Biografie

Eco werd geboren in het Noord-Italiaanse gewest Piëmont. Hij ontving salesiaans onderwijs en studeerde middeleeuwse filosofie aan de Universiteit van Turijn. Hij was tot 2008 hoogleraar in de semiotiek aan de Universiteit van Bologna. Eco werd katholiek opgevoed, maar brak later met de kerk. Hij omschrijft zichzelf als onconfessioneel religieus.

Als schrijver brak Eco in 1980 internationaal door met zijn roman Il Nome della Rosa (De naam van de roos), een spannende detectiveroman die zich in 1327 afspeelt in het kader van de strijd tussen het centrale gezag van de Rooms-Katholieke Kerk en verschillende stromingen daarin die met geweld werden onderdrukt. De historische achtergrond wordt uitgebreid geschetst. Het boek ademt h…Lees verder op Wikipedia