Als voor de tweede keer in vijf jaar een moord wordt gepleegd op iemand die zijn tentje heeft opgeslagen in een afgelegen gebied, onderzoeken Marian Dahle en Cato Isaksen de zaak.
Titel
De drone
Auteur
Unni Lindell
Vertaler
Carla Joustra Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
19 banden
Oorspr. uitgever
Volt
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Noorse thrillerschrijfster Unni Lindell (1957) heeft inmiddels – en terecht – een vooraanstaande plaats gekregen in de Scandinavische thrillerliteratuur. ‘De drone’ speelt zich af rondom oude militaire gebouwen, grenzend aan een bos. Daarin wordt voor de tweede keer in vijf jaar een moord gepleegd op iemand die zijn tentje heeft opgeslagen in het afgelegen gebied. Marian Dahle en Cato Isaksen, een rechercheurs koppel dat ook in andere thrillers van Unni Lindell voorkomt, doen verwoede pogingen om de moordenaar – of moordenaars? – te lokaliseren maar slagen daar niet goed in. Ze krijgen te maken met verdachten die op de een of andere manier zijn beschadigd of er vreemde gewoontes op na houden. De verhouding tussen Dahle en Isaksen is niet optimaal en dat beïnvloedt het recherche werk. Deze thriller, met een drone als gemene deler, is knap geconstrueerd en de personages zijn heel herkenbaar neergezet. Terecht wordt Lindell de Noorse ‘Queen of Crime’ genoemd. ‘De drone’ is goed voor e…Lees verder

Over Unni Lindell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jarvin

Unni Maria Lindell (Oslo, 3 april 1957) is een Noorse schrijver, freelance journalist en vertaler, die het meest bekend is vanwege haar detectiveverhalen over inspecteur Cato Isaksen, maar ook een dichtbundel en diverse kinderboeken heeft geschreven.

Carrière

Lindell werd geboren in Oslo als dochter van Kari Christiansen (uit Stavanger) en ingenieur Wilhelm Leif Lindell (uit Bærum). Haar overgrootvader was wagenmaker Carl Wilhelm Theodor Lindell, zoon van een Zweedse mijnwerker, die in 1913 in de gemeenteraad van Bærum werd gekozen voor de Arbeiderspartij. Later werd hij communist.

Lindell bezocht de 'Valler middelbare school' in Bærum. Ze werkte eerst als journalist voordat ze boeken ging schrijven. Ze debuteerde in 1986 met "Den grønne dagen".

Sindsdien heeft ze een poëziebundel, misdaadromans, korte verhalen, humoristische boeken en jeugdliteratuur gepubliceerd. Het meest bekend zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties