Boek
Nederlands

Kop op, Kip Kakelbont

Ute Krause (illustrator), Dorothy Palanza (auteur)
+1
Kop op, Kip Kakelbont
×
Kop op, Kip Kakelbont Kop op, Kip Kakelbont
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kip Helma Kakelbont komt samen met de andere boerderijdieren in opstand tegen de nieuwe, strenge haan. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Kop op, Kip Kakelbont
Illustrator
Ute Krause
Auteur
Dorothy Palanza
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Helma legt die Gockel rein
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789021621418
Plaatsingssuggestie
Boerderijen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kop op, Kip Kakelbont is een prachtig prentenboek, een tweede in de reeks. Waar in Kip Kakelbont (Ploegsma, 2000) Helma Kakelbont nog naar de kippenschool ging, volgt dit verhaal de kip op de boerderij. Helma heeft er een heerlijk leven: eitjes leggen, op haar gitaar tokkelen en plezier maken met haar vrienden, en vooral dan met Louise, het varken. Ze doen aanvankelijk bijna alles samen, maar dan komt er een nieuwe haan op de boerderij. Hij bezet het hok van Anton, de hond, heeft een heleboel praatjes en verbiedt Helma vooral nog langer met Louise te spelen. De dieren laten dit niet zomaar gebeuren en bedenken een slim plan om hem weg te krijgen. Wanneer dit lukt koopt de boer echter een nieuwe haan. Die is al niet veel beter. Dus bedenken ze een nog slimmer plan, waarbij Louise centraal staat. Zal het ze lukken om ook die haan weg te krijgen en Louise op de boerderij te houden?

Lezer en verteller worden helemaal meegenomen in het verhaal. Dorothy Palanza zet een …Lees verder
Tweede verhaal over kip Helma Kakelbont die een gezellig leventje leidt op de boerderij totdat haan Hendrik Hanenpoot met pensioen is gegaan en er een strak bewind komt. Gezamenlijk negeren ze de nieuwe hanen en verzinnen een plan om varken Louise voortaan iedereen te laten wekken.. De strenge haan wordt afgevoerd en het goede leven kan weer beginnen. Het thema ‘verzet tegen terreur’ en ‘samen staan we sterk’ is duidelijk en goed bruikbaar voor kleuters. Paginavullende illustraties met tussen door heldere, enthousiaste tekst. Origineel prentenboek, dat een duidelijke navolger is van de Helmer Heine-generatie, met prachtige gekleurde pen/verftekeningen. Veel grappige details maken het tot een onmisbaar, kostelijk, stevig uitgevoerd prentenboek waarvan ouders en kinderen vanaf 4 jaar zullen genieten. De Duitse titel is nog humoristischer.