Wanneer het spoor van de politie naar een seriemoordenaar die het op homoseksuele mannen heeft gemunt, doodloopt, wordt er een daderprofiel opgesteld.
Titel
De sirene / Val McDermid
Auteur
Val McDermid
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mermaids singing
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2005 | Andere uitgaves
335 p.
ISBN
90-245-5367-9

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Carol Jordan, inspecteur, en Tony Hill, psycholoog, spelen de hoofdrollen in deze thriller. Zij zijn op zoek naar een seriemoordenaar die het Engelse Bradfield teistert. Hij martelt zijn slachtoffer alvorens ze te doden. Tony Hill wordt verzocht een profielschets te maken. Afwisselend wordt de lezer op de hoogte gehouden van de activiteiten van de moordenaar en van de politie. Ontdekt wordt dat alle slachtoffers hun moordenaar - naar later blijkt een transseksuele man die tot vrouw werd 'omgebouwd' - hebben leren kennen via telefoonseks. Hierin moet ook de titel worden gezocht: de sirenen, als mythologische figuren, waren symbolen van verleiding, zij lokten de zeelieden naar hun eiland om hen te doden. Tony Hill lijkt zelf haar laatste slachtoffer te worden - ook hij heeft telefoonseks met haar gehad. Een uitstekend boek met een verrassend plot. De Engelse schrijfster ontving voor dit boek de Gold Dagger Award. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek