Daisy
Nederlands

De regen verandert niets aan de begeerte

Véronique Olmi (auteur)
+1
De regen verandert niets aan de begeerte
×
De regen verandert niets aan de begeerte De regen verandert niets aan de begeerte

De regen verandert niets aan de begeerte

Genre:
Een gepassioneerde ontmoeting geeft een andere wending aan het leven van een ontredderde vrouw.
Onderwerp
Seksualiteit
Titel
De regen verandert niets aan de begeerte
Auteur
Véronique Olmi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La pluie ne change rien au désir
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
03:01
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a411378

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een ontredderde vrouw, vastgelopen in haar huwelijk, hervindt haar levenslust dank zij een kortstondig maar intens contact met een man die zich al langer tot haar aangetrokken voelt. De novelle speelt zich af in Parijs, Jardin du Luxembourg en een hotelkamer in de buurt op een broeierige middag in augustus. In afwisselend korte en lange, meanderende zinnen waarin herhaling een terugkerende stijlfiguur is, worden de gevoelens, gedachten, seksuele honger van de vrouw belicht. De man, een toonbeeld van inlevingsvermogen, blijft wat meer in de schaduw. Het welhaast volmaakte liefdesspel, lyrisch verwoord, neemt een centrale plaats in. Royale druk. Artistieke, erotische foto op omslag.

Over Véronique Olmi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Véronique Olmi (Nice, 3 augustus 1962) is een Franse schrijver van romans en toneelstukken. Ze werkte als actrice en als toneelregisseur. In 2017 ontving zij de Prix du roman FNAC voor haar roman Bakhita.

Biografie

Véronique Olmi is opgegroeid in een katholiek gezin met vijf broers en zussen. Het behoorde tot de Franse middenklasse. De Franse politicus en oud-minister van Landbouw Philippe Olmi (1891 - 1980) was haar grootvader. Olmi studeerde drama bij Jean-Laurent Cochet. Van 1990 tot 1993 werkte zij als assistent-regisseur voor Gabriel Garran en Jean-Louis Bourdon. Ze werkte vervolgens als actrice en als regisseur.

Tussen 1996 en 2016 ze schreef acht toneelstukken en meer dan tien romans en novelles. Ook verzorgde zij enkele filmscenario’s. Voor haar eerste roman Bord de Mer ontving ze in 2002 de Prix Alain-Fournier en in 2012 de Prix des Maisons de la Presse voor Cet été-là. Haar werk is in meer …Lees verder op Wikipedia