Boek
Frans
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

J'aimais mieux quand c'était toi : roman

Véronique Olmi (auteur)

J'aimais mieux quand c'était toi : roman

In de reeks:
Genre:
Actrice Nelly ziet, nadat ze het toneel opkomt, haar ex-minnaar Paul in de zaal zitten wat haar dusdanig in de war brengt dat de voorstelling wordt afgelast. Toch zoekt ze hem later op in Parijs.
Onderwerp
Verloren geliefde
Titel
J'aimais mieux quand c'était toi : roman
Auteur
Véronique Olmi
Taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2016 | Andere uitgaves
125 p.
ISBN
9782253068648 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nelly is actrice. Ze heeft een hoofdrol in het toneelstuk ‘Zes personages op zoek naar een auteur’ van Pirandello. Ze bereidt zich voor op de voorstelling door langzaam naar het theater te wandelen. Als ze op moet, ziet ze haar ex-minnaar Paul in het midden van de vijfde rij zitten. Ze raakt hoe langer hoe meer in verwarring, en kan ten slotte niet meer doorgaan met spelen. De voorstelling wordt afgelast. Ze zwerft een hele nacht door Parijs. ’s Morgens vroeg belt ze Paul die in Parijs blijkt te zijn. Ze gaat naar zijn appartement waar ze verheugd in elkaars armen vallen. De auteur laat ons in het ongewisse over de afloop van de relatie: nemen ze voorgoed afscheid, maar nu in alle rust, of gaan ze verder met elkaar? Hoe het ook zij, deze korte roman is een loflied op de liefde. Véronique Olmi (1962) is romanschrijfster, actrice en dramaturge. Verschillende van haar romans hebben prijzen gewonnen. Haar stijl is kernachtig, met korte zinnen.

Over Véronique Olmi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Véronique Olmi (Nice, 3 augustus 1962) is een Franse schrijver van romans en toneelstukken. Ze werkte als actrice en als toneelregisseur. In 2017 ontving zij de Prix du roman FNAC voor haar roman Bakhita.

Biografie

Véronique Olmi is opgegroeid in een katholiek gezin met vijf broers en zussen. Het behoorde tot de Franse middenklasse. De Franse politicus en oud-minister van Landbouw Philippe Olmi (1891 - 1980) was haar grootvader. Olmi studeerde drama bij Jean-Laurent Cochet. Van 1990 tot 1993 werkte zij als assistent-regisseur voor Gabriel Garran en Jean-Louis Bourdon. Ze werkte vervolgens als actrice en als regisseur.

Tussen 1996 en 2016 ze schreef acht toneelstukken en meer dan tien romans en novelles. Ook verzorgde zij enkele filmscenario’s. Voor haar eerste roman Bord de Mer ontving ze in 2002 de Prix Alain-Fournier en in 2012 de Prix des Maisons de la Presse voor Cet été-là. Haar werk is in meer …Lees verder op Wikipedia

Suggesties