Boek
Frans

Nous étions faits pour être heureux : roman

Véronique Olmi (auteur)

Nous étions faits pour être heureux : roman

Genre:
Een getrouwde man stort zich in een relatie met een getrouwde pianostemster, met wie hij eigenlijk alleen een behoefte aan intimiteit en geborgenheid deelt.
Onderwerp
Liefde, Ontrouw
Titel
Nous étions faits pour être heureux : roman
Auteur
Véronique Olmi
Taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2012
229 p.
ISBN
9782226242976 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De veelzijdige Franse schrijfster werd geboren in 1962. Haar romans en theaterstukken zijn in meer dan 15 talen vertaald. In deze roman leidt een 60-jarige directeur van een makelaarskantoor, dat bemiddelt in luxe huizen, een hectisch leven. Thuis met zijn 30 jaar jongere vrouw en twee kinderen lijkt hij alles op de rails te hebben, maar het verleden knaagt aan hem. Hij stort zich in een relatie met een eenvoudige vrouw van 40, de pianostemster, met wie hij eigenlijk alleen het bed deelt op tijdstippen dat hij behoefte heeft aan intimiteit en geborgenheid. De vrouw biedt hem een luisterend oor en stort zich vol overgave in dit avontuur, terwijl ze zelf ook getrouwd is. Ze leidt een gelukkig en tevreden leven en dat is iets dat haar aantrekkelijk maakt. Thema’s als ouderliefde, scheiding, onbegrip en het zoeken niet alleen naar je eigen identiteit maar ook naar geborgenheid en intimiteit zijn een rode draad in dit boek. Korte hoofdstukken. Toegankelijk en aantrekkelijk voor een ruim pu…Lees verder

Over Véronique Olmi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Véronique Olmi (Nice, 3 augustus 1962) is een Franse schrijver van romans en toneelstukken. Ze werkte als actrice en als toneelregisseur. In 2017 ontving zij de Prix du roman FNAC voor haar roman Bakhita.

Biografie

Véronique Olmi is opgegroeid in een katholiek gezin met vijf broers en zussen. Het behoorde tot de Franse middenklasse. De Franse politicus en oud-minister van Landbouw Philippe Olmi (1891 - 1980) was haar grootvader. Olmi studeerde drama bij Jean-Laurent Cochet. Van 1990 tot 1993 werkte zij als assistent-regisseur voor Gabriel Garran en Jean-Louis Bourdon. Ze werkte vervolgens als actrice en als regisseur.

Tussen 1996 en 2016 ze schreef acht toneelstukken en meer dan tien romans en novelles. Ook verzorgde zij enkele filmscenario’s. Voor haar eerste roman Bord de Mer ontving ze in 2002 de Prix Alain-Fournier en in 2012 de Prix des Maisons de la Presse voor Cet été-là. Haar werk is in meer …Lees verder op Wikipedia