Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nummer zes : roman

Véronique Olmi (auteur)
+1
Nummer zes : roman
×
Nummer zes : roman Nummer zes : roman

Nummer zes : roman

Een 50-jarige vrouw overdenkt de relatie met haar hoogbejaarde vader.
Titel
Nummer zes : roman
Auteur
Véronique Olmi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Numéro six
Uitgever
Amsterdam: Byblos, 2004
107 p.
ISBN
90-5847-130-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als nakomertje, nummer zes, in een welgesteld, streng katholiek gezin heeft de ik-figuur zich altijd overbodig en een buitenstaander gevoeld. Ze hunkerde naar de liefde van de vader; de afstandelijke moeder was kennelijk minder een probleem. Als de vader hoogbejaard en nauwelijks aanspreekbaar is, heeft zij van alle kinderen het meest contact met hem. In korte fragmenten spreekt de 50-jarige dochter hem liefdevol rechtstreeks aan. Zij vertelt over haar jeugd, haar leven los van de conservatieve familie. Zij verdiept zich in het verleden van haar vader; vooral de periode 1914-1918 intrigeert haar. De impressies zijn bondig en ingetogen verwoord. Prettige bladspiegel; lief meisje op omslag. Gebonden uitgave op pocketformaat.

Over Véronique Olmi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Véronique Olmi (Nice, 3 augustus 1962) is een Franse schrijver van romans en toneelstukken. Ze werkte als actrice en als toneelregisseur. In 2017 ontving zij de Prix du roman FNAC voor haar roman Bakhita.

Biografie

Véronique Olmi is opgegroeid in een katholiek gezin met vijf broers en zussen. Het behoorde tot de Franse middenklasse. De Franse politicus en oud-minister van Landbouw Philippe Olmi (1891 - 1980) was haar grootvader. Olmi studeerde drama bij Jean-Laurent Cochet. Van 1990 tot 1993 werkte zij als assistent-regisseur voor Gabriel Garran en Jean-Louis Bourdon. Ze werkte vervolgens als actrice en als regisseur.

Tussen 1996 en 2016 ze schreef acht toneelstukken en meer dan tien romans en novelles. Ook verzorgde zij enkele filmscenario’s. Voor haar eerste roman Bord de Mer ontving ze in 2002 de Prix Alain-Fournier en in 2012 de Prix des Maisons de la Presse voor Cet été-là. Haar werk is in meer …Lees verder op Wikipedia