Boek
Nederlands

Kom eens naar mijn kamer : een halve eeuw collegeleven in Vlaanderen

Vic De Donder (auteur)

Kom eens naar mijn kamer : een halve eeuw collegeleven in Vlaanderen

Vic De donder Kom eens naar mijn kamer Een halve eeuw collegeleven in Vlaanderen Het college! Waar is de tijd? Voor sommigen was het niet de prettigste periode uit hun leven. Bij het horen van het woord college spuwen ze prompt liters gal. Schone tijd? Gevangenis ja. Afschuwelijke sfeer, ellendige jaren! De meesten echter reageren enthousiast, graaien terstond uit hun voorraad luimige anekdotes. E
Titel
Kom eens naar mijn kamer : een halve eeuw collegeleven in Vlaanderen
Auteur
Vic De Donder
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2002 | Andere uitgaven
203 p. : ill.
ISBN
90-5617-447-9
Plaatsingssuggestie
481.1 (SISO) Secundair onderwijs (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Vic De Donder

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Johan De Donder

Victor Willy De Donder (Dendermonde, 14 oktober 1939 – Westerlo, 9 oktober 2015) was een Vlaams journalist, auteur, essayist en historicus. Hij was een schrijver bekend om zijn plastische stijl. Hij werkte 32 jaar als reporter, cultuurredacteur, opiniërend redacteur en eindredacteur voor de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Hij schreef 21 boeken: romans, essays, reisverhalen en historische werken. Zijn bekendste boeken zijn Kom eens naar mijn kamer, En we zijn er van de klas, Troje. De machtigste mythe van Europa, Zonsverduistering boven Brugge, In de naam van Vlaanderen en Glimlach van de kunst. Met De lokroep van de zeemeermin, in vijf talen vertaald, kende De Donder internationaal succes.

Biografie

Jeugd en studies

Vic De Donder werd in Dendermonde op 14 oktober 1939 geboren. Hij was het eerste kind van Alfo…Lees verder op Wikipedia