Daisy
Nederlands

Zonsverduistering boven Brugge

Vic De Donder (auteur), Piet Heynderickx (verteller)
In het Brugge van 1127 profiteert de ambitieuze hofmeester van de graaf van Vlaanderen mee van de toenemende welvaart.
Titel
Zonsverduistering boven Brugge
Auteur
Vic De Donder
Verteller
Piet Heynderickx  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2000
1 cd
Speelduur
17:40
Oorspr. uitgever
Davidsfonds
Aantekening
Stem: Man Vervolgd door : Mathilde en de monnik Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rond 1120 is Brugge een zich ontwikkelende stad, onder het bewind van graaf Boudewijn van Vlaanderen. Diens hofmeester Evrard profiteert handig van de groeiende welvaart. Zijn enige dochter Mathilde huwelijkt hij uit aan de neef van de kanselier, ridder Walter, die een impotente bruut blijkt te zijn. Zij zoekt steun bij haar jeugdvriend Robrecht, die priester is geworden. De aantrekkingskracht die zij op hem heeft wil hij per se weerstaan. Als ridder Walter met o.a. zijn oom en schoonvader de nieuwe graaf, Karel de Goede, in 1127 uit de weg ruimt, brengt hij rampspoed over zichzelf en Evrards gezin. Terwijl zij gestraft worden, geeft Robrecht toe aan zijn liefde voor Mathilde. Dit is het eerste deel van een romanserie over Brugge in de Middeleeuwen, die deels op feiten is gebaseerd. De Vlaamse journalist (1939) en schrijver van historische romans, geeft hier weer een bijzonder kleurrijk en reëel beeld van het middeleeuwse Vlaamse leven en de politiek. Maar dat brede, levendige palet g…Lees verder

Over Vic De Donder

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Johan De Donder

Victor Willy De Donder (Dendermonde, 14 oktober 1939 – Westerlo, 9 oktober 2015) was een Vlaams journalist, auteur, essayist en historicus. Hij was een schrijver bekend om zijn plastische stijl. Hij werkte 32 jaar als reporter, cultuurredacteur, opiniërend redacteur en eindredacteur voor de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Hij schreef 21 boeken: romans, essays, reisverhalen en historische werken. Zijn bekendste boeken zijn Kom eens naar mijn kamer, En we zijn er van de klas, Troje. De machtigste mythe van Europa, Zonsverduistering boven Brugge, In de naam van Vlaanderen en Glimlach van de kunst. Met De lokroep van de zeemeermin, in vijf talen vertaald, kende De Donder internationaal succes.

Biografie

Jeugd en studies

Vic De Donder werd in Dendermonde op 14 oktober 1939 geboren. Hij was het eerste kind van Alfo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties