Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik sterf duizend doden

Victoria Farkas (auteur)
+1
Ik sterf duizend doden
×
Ik sterf duizend doden Ik sterf duizend doden

Ik sterf duizend doden

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Milou heeft faalangst, maar behalve haar eigen familie, weet niemand dat. Haar grootste droom is om zangeres te worden. Aangespoord door haar vriendinnen geeft ze zich op voor de audities van Extreme Talent, maar durft ze dit wel? Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Ik sterf duizend doden
Auteur
Victoria Farkas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2009
222 p.
ISBN
9789048802203 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Milou heeft faalangst, maar behalve haar eigen familie, weet niemand dat. Haar grootste droom is om zangeres te worden. Aangespoord door haar vriendinnen Hanneke en Fadou geeft ze zich op voor de audities van Extreme Talent. Maar al gauw begint Milou te twijfelen: durft ze dit wel? Kan ze wel zingen? Milous faalangst wordt sterker, niet alleen voor de auditie, maar ook voor het betoog dat ze moet houden in de klas. Gelukkig heeft Milou veel steun aan haar opa, die haar helpt haar faalangst de baas te zijn. Maar als ze hem ziet zoenen met een andere vrouw, wil ze niks meer van hem weten. En dan ontmoet ze de blinde jongen Ted… Leuke chicklit, waarin verschillende soorten angsten een rol spelen. Feitelijk draait alles om de faalangst van Milou, wat hier en daar wel erg wordt aangedikt, maar ook de andere personages hebben met angsten te maken. Herkenbaar en aansprekend voor de doelgroep, maar wel een snelle afloop, waarin alle problemen ineens worden uitgesproken en opgelost. Prettig le…Lees verder

Ik sterf duizend doden

Minou, een veertienjarige tiener, heeft faalangst. Voor elk proefwerk, boekbespreking of turnles sterft ze duizend doden. Met de hulp van haar opa kan ze dit een beetje draaglijk maken. Opa heeft ook faalangst en weet hiermee om te gaan. Dit wil hij Minou aanleren en dat lijkt aardig te lukken, tot op de dag dat Minou haar opa een andere vrouw ziet kussen. Haar wereld stort in. Ze kan dit niet aan haar twee hartsvriendinnen, noch aan haar familie vertellen. Ze heeft het gevoel met een tijdbom in haar buik te lopen. Op een dag ontmoet ze de blinde Ted. Bij hem voelt ze haar op haar gemak tot ze elkaar niet meer mogen ontmoeten ...
'Ik sterf duizend doden' is een echt meidenboek over verdriet, geheimen, faalangst en ruzie maken maar ook over bijzondere vriendschappen, vertrouwen, liefde en een unieke familieband.

Over Victoria Farkas

Victoria Alexandra Farkas (Amsterdam, 25 april 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster, thriller-auteur en journaliste.

Farkas was drie jaar lang onderwijzeres. Daarna is ze begonnen met het schrijven van kinderboeken.

Bibliografie

 • De verloren verhalen (2013
 • Bitter (klassieke whodunit, 2013)
 • De dierenpolitie en het stekelige mysterie (jeugdroman, 2011)
 • Muisjes in de snoepfabriek (kinder-/jeugdboek, 2010)
 • De dierenpolitie op zoek naar de zeehondendief (jeugdroman, 2010)
 • Ik sterf duizend doden (jeugdroman, 2009, kerntitel voor de Jonge Jury 2011)
 • Alles is anders (jeugdroman, 2008)
 • Prinses Sophie: een verjaardag om nooit te vergeten (kinder-/jeugdboek, 2008)
 • Pliep (kinder-/jeugdboek, 2008)
 • De dierenpolitie (jeugdroman, 2007)
 • Ha... haa... haaa... tsjoeeeeeee! (kinder-/jeugdboek, 2007)
 • Dikke klapzoenen (kinder-/jeu…Lees verder op Wikipedia