Boek
Nederlands

Verwante stemmen

Vikram Seth (auteur)

Verwante stemmen

In de reeks:
Een violist in een kwartet ontmoet opnieuw de verloren liefde van zijn leven in een Londense bus en probeert haar weer voor zich te winnen.
Onderwerp
Liefde, Muziek
Titel
Verwante stemmen
Auteur
Vikram Seth
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
An equal music
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2000 | Andere uitgaves
427 p.
ISBN
90-417-0219-9

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wist Vikram Seth zijn lezers in 1993 nog te betoveren met A suitable boy, een breedvoerig episch verhaal over vier grote families in het postkoloniale India, dan is de setting van An equal music door en door Brits en westers. Seths literaire creativiteit lijkt er alles aan te doen om aan een sterk afgelijnd beeld te ontsnappen. Hij debuteerde als dichter, schreef intussen een vijftal poëziebundels, een non-fictieboek met reisverhalen en een libretto. Maar de grootste aandacht ging steeds naar zijn romans: hij oogstte bekendheid met The Golden Gate (1986) -- een roman in verzen over het Californische yuppiedom --, verwierf onsterfelijkheid met zijn prozadebuut A suitable boy (1993) -- met 1349 bladzijden de dikste Engelstalige roman in één band -- en nu de langverwachte An equal music -- waarvan werd beweerd dat het een vervolg zou worden op bestseller A suitable boy (wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkocht) en dat het iets met…Lees verder
Een violist, lid van een strijkkwartet waarmee hij uit Engeland naar Wenen en Venetië reist, ontmoet opnieuw een oude 'vlam' die nu gehuwd is en een kind heeft. Zij is pianiste en begint meer en meer te lijden aan doofheid. De verwikkelingen binnen het strijkkwartet en met de vroegere vriendin vormen de hoofdinhoud van dit zeer goed geschreven boek. Misschien dat tegen het eind de sentimenten een beetje al te zeer woekeren, maar als geheel is dit een bijzonder boeiend boek op hoog niveau. Heel herkenbaar wordt het beeld van steden als Wenen en Venetië opgeroepen en getypeerd, en het vele dat de auteur te berde brengt over muziek is zonder meer helemaal raak. Ook de verhoudingen binnen zo'n nauw samenwerkend groepje musici als een strijkkwartet weet hij feilloos te treffen. Een heel bijzondere roman. Ook de vertaling is kortweg voortreffelijk. Een aanrader voor liefhebbers. Formaat tussen paperback en pocket; kleine druk. Eerder verscheen van de Brits-Indiase schrijver (1952) 'A suitab…Lees verder

Over Vikram Seth

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amrhelweh

Vikram Seth (Bengali: বিক্রম সেঠ)), (Calcutta, 20 juni 1952) is een Indiaas dichter-romancier die in het Engels schrijft.

Zijn bekendste boek is A Suitable Boy (1993), in het Nederlands vertaald als "De geschikte jongen". Andere romans van zijn hand zijn An Equal Music (1999) en Two Lives (2005). Ook publiceerde hij dichtbundels, waaronder Mappings (1980), The Humble Administrator's Garden (1985), All You Who Sleep Tonight (1990) en Beastly Tales (1991). Seth werd in 2001 benoemd tot Commander in the Order of the British Empire.