Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De laatste man

Vince Flynn (auteur), Peter De Rijk (vertaler)
Wanneer een topman van de CIA is ontvoerd in Afghanistan krijgt antiterrorisme-expert Mitch Rapp opdracht om hem op te sporen, wat moeizaam verloopt omdat de FBI juist hem van deze ontvoering verdenkt.
Titel
De laatste man
Auteur
Vince Flynn
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last man
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2015 | Andere uitgaves
352 p.
ISBN
9789045205281 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De plotselinge verdwijning van de Amerikaan Rickman die de geheime CIA-operaties in Afghanistan leidde, wordt door zijn oversten als onrustwekkend beschouwd omdat de man alles weet over hun operaties en spionnen en de terechte vrees heerst dat hij zal breken bij langdurige foltering. Rapp, antiterrorisme-expert, reist naar het conflictgebied en krijgt af te rekenen met corruptie, onwillige plaatselijke autoriteiten maar ook met interne strubbelingen binnen de verschillende Amerikaanse overheidsdiensten in Afghanistan en buurland Pakistan. Dit is de dertiende thriller van de Amerikaanse auteur (1966-2013) rond de rauwe, meedogenloze Rapp en zijn kleine team. Evenveel keren al is Rapp in een uiterst hachelijke situatie beland en moet hij proberen de wereldvrede te redden. Deze spionage- en actiethriller legt nogmaals de moeilijke werkomstandigheden bloot die Westerlingen ondervinden in dit deel van de wereld waar corruptie de hoofdrol speelt. De auteur weet door te dringen tot de ziel v…Lees verder

Over Vince Flynn

Vincent "Vince" Flynn (6 april 1966 – 19 juni 2013) was een Amerikaans thrillerauteur.

Hij was tevens verhaallijnconsultant voor het vijfde seizoen van de televisieserie 24. Flynn stierf op 19 juni 2013 na een drie jaar durend gevecht tegen prostaatkanker. Als auteur verwierf Flynn bekendheid met zijn Mitch Rapp-reeks. Rapp is een undercover-CIA-antiterrorismeagent. De Mitch Rapp-reeks werd na de dood van Flynn voortgezet door Kyle Mills.

Bibliografie

Voetnoten

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia