Wanneer de Russische president hoort dat hij een gevaarlijke hersentumor heeft, besluit hij als afleidingsmanoeuvre de Baltische staten aan te vallen, zodat CIA-agent Mitch Rapp de invasie moet saboteren en de president uitschakelen.
Titel
Red war
Auteur
Vince Flynn Kyle Mills
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Red war
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
349 p. : kaart
ISBN
9789045218113 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een kwade dag hoort de Russische president Maxim Krupin dat hij een zeer gevaarlijke hersentumor heeft. Voor zijn behandeling zal hij lange tijd van het wereldpodium moeten verdwijnen, en dat is eigenlijk niet verenigbaar met zijn status als macho superheld. Als afleidingsmanoeuvre zet hij een plan op touw om de drie Baltische staten aan te vallen en weer binnen het Russische moederrijk te halen. Wanneer CIA-agent Mitch Rapp daar lucht van krijgt wordt hij naar de regio gestuurd om de invasie te saboteren en Krupin uit te schakelen. Daarbij krijgt hij hulp van een voormalige Russische vijand die nu zelf een appeltje met Krupin te schillen heeft. Spannende thriller die meer aandacht heeft voor dialogen, historische situaties en politieke implicaties dan voor actie, maar door het huidige èchte Russische machtsblok maakt dat alleen maar méér indruk. De machtswellust van Rusland wordt flink gehekeld en Rapp is onkwetsbaar op het absurde af, maar al met al is dit toch zeer lezenswaardig…Lees verder

Over Vince Flynn

Vincent "Vince" Flynn (6 april 1966 – 19 juni 2013) was een Amerikaans thrillerauteur.

Hij was tevens verhaallijnconsultant voor het vijfde seizoen van de televisieserie 24. Flynn stierf op 19 juni 2013 na een drie jaar durend gevecht tegen prostaatkanker. Als auteur verwierf Flynn bekendheid met zijn Mitch Rapp-reeks. Rapp is een undercover-CIA-antiterrorismeagent. De Mitch Rapp-reeks werd na de dood van Flynn voortgezet door Kyle Mills.

Bibliografie

Voetnoten

Externe link

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties