Dvd
Nederlands
Als Tibbe, de journalist, in aanraking komt met juffrouw Minoes, is het zoeken naar nieuwtjes voor de krant geen probleem meer. Minoes spreekt en verstaat "kats" omdat ze zelf vroeger een kat is geweest.
Onderwerp
Katten
Titel
Minoes
Regisseur
Vincent Bal
Scenarist
Tamara Bos
Naar het werk van
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Componist
Peter Vermeersch 1959-
Acteur
Carice Van Houten Theo Maassen Sarah Bannier
Taal
Nederlands
Uitgever
In The Air, 2014 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
85 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718868087126

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verfilming van het bekroonde kinderboek van Annie M.G. Schmidt door Vincent Bal. In de hoofdrollen spelen o.a. Carice van Houten, Theo Maassen en Sarah Bannier. De stemmen van de katten worden gesproken door o.a. Paul Haenen, Loes Luca en Hans Teeuwen. Het verhaal draait rond Tibbe, een verlegen journalist, die maar niet aan nieuwtjes kan komen. Als hij in aanraking komt met juffrouw Minoes, is het zoeken naar nieuwtjes voor de krant geen probleem meer. Minoes spreekt en verstaat "kats" omdat ze zelf vroeger een kat is geweest. Alleen maar lof in de pers voor deze film. Jan Pieter Ekker (Volkskrant nov. '01) vindt deze derde Annie M.G. Schmidt-verfilming (na Abeltje en Otje) met afstand de beste. 'De lichtvoetige Van Houten maakt Minoes tot fantastisch familie-amusement (...).' Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 6-12-01): '(...) een juweeltje (...). Want het hartverwarmende kattenavontuur vol humoristische dialogen en Hollandse herkenbaarheid zal niet alleen tot de verbeelding van ki…Lees verder

Over Vincent Bal

Vincent Bal (Gent, 25 februari 1971) is een Belgisch filmregisseur.

Vincent Bal trad als kind sinds zijn zesde jaar al op in musicals, films en televisiereeksen. Hij liep school aan het Koninklijk Lyceum te Gent. Daarna studeerde hij film aan de Sint-Lukas-hogeschool in Brussel van 1989 tot 1994. Hij maakte een aantal korte- en reclamefilms. Zijn bekendste kortfilm is The Bloody Olive (1996), naar een stripverhaal van Lewis Trondheim.

Zijn belangrijkste speelfilms tot nu toe waren Man van staal uit 1999 en Minoes uit 2001, naar een verhaal van Annie M.G. Schmidt. Deze laatste film kreeg in 2002 twee Gouden Kalveren. Samen met Colette Bothof schreef en regisseerde hij de 26-delige animatiereeks Kika en Bob. Deze reeks werd eind 2007 voor het eerst vertoond op Ketnet en NPS.

In 2008 werkt Vincent Bal samen met scenariste Tamara Bos aan de verfilming van twee andere boeken van Annie M.G. Schmidt, Wiplala en Otje. …Lees verder op Wikipedia