Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bijlo kijkt door

Vincent Bijlo (auteur)
+1
Bijlo kijkt door
×
Bijlo kijkt door Bijlo kijkt door

Bijlo kijkt door

Genre:
Columns over actuele onderwerpen door de Nederlandse cabaretier.
Titel
Bijlo kijkt door
Auteur
Vincent Bijlo
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Hilversum]: FC Klap, 2016
160 p.
Aantekening
Bundeling van columns eerder verschenen in het Algemeen Dagblad
ISBN
9789085670599 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat R. Hoogland voor De Telegraaf is, is de schrijver, cabaretier en columnist Vincent Bijlo voor het AD. Drie keer per week houdt hij zijn lezers in de ban van zijn spitsvondige, licht cynische, vaak bijtende maar altijd verrassende terugblikken op het nieuws. De bundel bevat columns rond elf verschillende onderwerpen, onder meer BN-ers, buitenland, Sint en Piet, taal, vakantie en zingeving en troost. Een ode aan Jack van Gelder: 'Jij maakte de radio leuker dan televisie.' 'Hoe durf je Volkswagen', over de sjoemelelektronica. The Passion: 'Alle vrouwzoekende boeren spelen apostelen en de winnende boer Jezus!' Een Syriër als Zwarte Piet: 'Hij lijkt wel gewoon een mens!' Het boek eindigt met een 'Briefje aan mijn jarige moeder': 'Bedankt voor de wijze waarop je me op de wereld hebt gezet.' Actueel, geestig, licht verteerbaar!

Over Vincent Bijlo

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg

Vincent Robert Bijlo (Amsterdam, 27 april 1965) is een Nederlandse cabaretier, schrijver en columnist.

Biografie

Bijlo, die vanaf zijn geboorte blind is, bracht een deel van zijn jeugd door op het Koninklijk Instituut tot Onderwijs voor Slechtzienden en Blinden in Huizen. Na het behalen van zijn vwo-diploma aan het St.-Vituscollege te Bussum (1985) studeerde Bijlo enkele jaren Nederlands aan de Universiteit Utrecht (1986-1988). Een eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival.

In 1998 publiceerde hij zijn debuutroman Het Instituut, waarna nog 3 romans volgden.

Bijlo is ook columnist, onder meer driemaal per week voor het AD. Ook heeft hij een vaste column in het Feyenoord Magazine en het UWV-magazine. Eens per maand schreef hij een reportage voor het dagblad Trouw. Tevens leverde hij bijdragen in NRC Handelsblad. Ook…Lees verder op Wikipedia